15. 11. 2018 - 09:12
Dalić ima VELIKI PROBLEM pred utakmicu sa Španijom! "Ne znam...
907
Shares
Dalić ima VELIKI PROBLEM pred utakmicu sa Španijom!

U ŠPANIJI DOŽIVJELI DEBAKL

Dalić ima VELIKI PROBLEM pred utakmicu sa Španijom! "Ne znam ko će nam igrati!"

Sport.ba
15. 11. 2018 - 09:12
0
Shares

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić znao je udarnu ekipu koja će istrčati protiv Španije u odlučujućoj trećoj utakmici Vatrenih u Ligi nacija (20:45) valjda još u ponedjeljak kad su se reprezentativci okupili za ove dvije utakmice. Jedina dvojba bila je pozicija lijevog beka...

"Ne znam ko će nam igrati, nemamo zdravog lijevog beka", zavapio je Dalić već na prvoj konferenciji za medije.

dalic1

Morao je prekrižiti Strinića, Barišića i Sosu još dok je slagao popis, a jedini ljevak u obrani bio je Josip Pivarić, no i on je stigao s bolnim mišićem. Ovih dana radio je odvojeno od ostatka družine, tek se na zadnjem treningu priključio ostalima u punom intenzitetu, no Dalić je već na startu posljednje konferencije za medije uoči utakmice najavio kako nema šanse za nastup.

"Pivarić je trenirao nešto ovih dana, dobro je i oporavlja se, ali je jasno da neće igrati u četvrtak protiv Španije, ne želimo risirati s preranim povratkom kako ne bi obnovio ozljedu.", otkrio je pa objasnio tko konkurira za jedino preostalo mjesto u prvih 11.

dalic

"Najprije želim istaknuti da se Lovre Kalinić vraća među stative umjesto Livakovića, samo da ne bude zabune. Što se tiče pozicije lijevog beka, ostali smo na dvije opcije i to nam je jedina preostala dvojba. Koristit ćemo Milića ili Jedvaja."

"Jedvaj igra dobro u zadnje vrijeme, zabio je nekoliko golova i pun je samopouzdanja, ali to nije njegova prirodna pozicija. Milić zadnjih nekoliko utakmica nije igrao, ali ljevak je i jedno nam je od riješenja za tu pozciju, no odlučit ćemo nakon posljednjeg treninga."

jedvaj

Stoper Bayer Leverkusena uoči zadnjeg treninga bio je u maloj prednosti zbog minulog rada i više iskustva u nacionalnoj ekipi, a čini se kako će upravo on biti taj koji će se pojaviti pored Domagoja Vide u početnoj postavi kad sudac da znak za početak utakmice.

Selektor je na posljednjem treningu skratio teren i igrače podijelio u dvije grupe, a među "markerima" je bio Tin Jedvaj. Zaigrao je u ekipi s Kalinićem, Vrsaljkom, Vidom, Lovrenom, Brozovićem, Modrićem, Rakitićem, Perišićem, Rebićem i Kramarićem te će vrlo vjerojatno tu poziciju zaigrati i u četvrtak.

9

Jedvaja su prijašnjih godina prozivali univerzalnim igračem koji može igrati sve tri pozicije u obrani, istina je da ih je u karijeri sve tri igrao, ali pitanje je koliko je konkurentan na sve tri. Stoperska mu je ipak primarna i na njoj je najbolji, desnu stranu odigrao je sasvim zadovoljavajuće protiv Engleske. Zapravo, to mu je bila najbolja utakmica u kockastom dresu u posljednjih četiri godine, no činjenica je kako je u slučajevima kad bi morao zaigrati lijevog beka uglavnom bivao najlošiji igrač na terenu.

6

Bilo kako bilo, Dalić trenutačno nema bolju opciju od njega na toj poziciji i bilo bi najbezbolnije u ovako ključnoj utakmici pokušati s Tinom na lijevo.

Konačnu odluku objavit će sat vremena uoči početka utakmice, ali Dalić nikad nije bio jedan od onih koji skrivaju karte, naprotiv, uoči najvažnijih utakmica s reprezentacijom na Mundijalu znao bi opušteno izdiktirati sastav večer uoči susreta.

1

Učinio je prakitčno isto i ovaj put, ostavio konačnu odluku o lijevom beku za dan utakmice uz samo jednu dilemu, no Hrvatska nije Španija, Dalić nema toliko opcija kao Enrique i za očekivati je kako će večeras Hrvatska izgledati ovako: Kalinić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Jedvaj – Brozović, Modrić, Rakitić – Kramarić, Rebić, Perišić.

3

4

7

(Sport.ba)

Učitaj još novosti