14. 11. 2018 - 19:15
ODUVIJEK JE BIO POSEBAN: Nakon ovoga čina fudbaler Chelsea...
907
Shares
ODUVIJEK JE BIO POSEBAN: Nakon ovoga čina fudbaler Chelsea postat će vam još DRAŽI

FUDBALER CHELSEA

ODUVIJEK JE BIO POSEBAN: Nakon ovoga čina fudbaler Chelsea postat će vam još DRAŽI

Sport.ba
14. 11. 2018 - 19:15
0
Shares

Omaleni Francuz, jedan od najboljih veznjaka svijeta je odbio koristiti offshore kompaniju u Jerseyu, najvećem otoku u sklopu Kanalskih otoka, koja mu je mogla uštedjeti milijun eura poreza godišnje! U objavljenim dokumentima stoji da je Chelsea kod potpisivanja ugovora inzistirao da Kante, kao i većina najboljih nogometaša svijeta, zaštiti svoja autorska prava u jednoj od država koja su raj za one koji žele izbjeći plaćanje poreza.

Kante je najprije pristao na ponudu Chelseaja, ali je na kraju odbio potpisati dokumente te je tako propustio priliku uštedjeti oko milijun eura godišnje. Umjesto toga, od svog je Chelseaja jednostavno zatražio - "normalnu" plaću.

kante

Kante je tako još jednom pokazao da je sve samo ne tipični nogometaš. Iako nam je svima jasno da njegova "normalna" plaća u Chelseaju nama običnim radnicima nije normalna, on nije jedan od onih koji se rasipaju novcem. Tako na treninge umjesto u brzim jurilicama dolazi u bijelom Mini Cooperu.

Igrač visok samo 169 centimetara je bio dio zlatne francuske reprezentacije u Rusiji, a i tada je svojom nenametljivom pojavom oduševio sve navijače. Naime, nakon pobjede nad Hrvatskom, svi reprezentativci Francuske su se izmjenjivali s peharom u ruci, željeli su ga podići, poljubiti, ali Kante je bio presramežljiv da se gura među njima. Stoga je morao intervenirati Steven N'Zonzi koji je tražio od ostalih igrača da dopuste i Kanteu da proživi svoj trenutak.

Igrač koji se ne gura kada treba uštedjeti na pogrešan način, koji nije u prvim redovima kada se slave naslovi, ali igrač kojeg na terenu ima posvuda i kojeg je gotovo nemoguće uloviti. To je N'Golo Kante. Jedna od posljednjih poniznih zvijezda.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti