12. 11. 2018 - 22:19
RONALDO OTIŠAO, A MESSI KONAČNO PRIZNAO: Osjećao sam strah...
907
Shares
RONALDO OTIŠAO, A MESSI KONAČNO PRIZNAO: Osjećao sam strah...

NAJBOLJI STRIJELAC PRIMERE

RONALDO OTIŠAO, A MESSI KONAČNO PRIZNAO: Osjećao sam strah...

Sport.ba
12. 11. 2018 - 22:19
0
Shares

Tri sedmice nakon povrede na utkamici protiv Seville, Leo Messi se proteklog vikenda vratio na teren. Njegova Barcelona ugostila je Betis, a 31-godišnji Argentinac postigao je dva gola. Međutim, prvi put u historiji, Barca je izgubila (3:4) utakmicu u kojoj je (njezin) najbolji igrač u povijesti zabio dva pogotka.

Dan nakon poraza, Messi je ipak imao razloga za slavlje jer je primio nagradu za najboljeg strijelca španskog prvenstva u sezoni 2017./2018. Katalonci su došli do trećeg naslova u posljednje četiri godine, a Messi je na uvjerljiv način stigao do ove nagrade (34 gola), ostavivši iza sebe Cristiana Ronalda (26 golova) te suigrača Luisa Suareza (25 golova). 

ronaldo-trbusnjaci1

Budući da je Ronaldo napustio Španiju, čini se kako će Messi lakše dolaziti do individualnih nagrada, no na Marcinoj dodjeli, Argentinac je prokomentirao dosadašnji tijek sezone i poručio kako će klupska nadmetanja biti izuzetno zanimljiva: "Za sve nas je dobro da je liga neizvjesnija nego ikad prije. Ove sezone ništa nije lako, svako svakoga može pobijediti i nadam se kako će to biti slučaj i u budućnosti."

Osim nagrade za najboljeg strijelca, Messi je dobio i nagradu Di Stefano, koja se uručuje najboljem igraču, a progovorio je i o nedavnoj ozljedi: "Na utakmici protiv Betisa je postojala određena doza straha jer nisam znao kako ću se osjećati nakon nekog kontakta. Međutim, na to sam zaboravio kako je vrijeme odmicalo."

messi

Nagradu za najboljeg golmana u prošloj sezoni dobio je Jan Oblak, koji je u 37 odigranih utakmca za Atletico primio 22 gola:

"Drago mi je čuti da sam najbolji jer sam za taj uspjeh uložio jako puno truda. Ovakve nagrade su rezultat rada cijele momčadi i nadam se kako ću ponovno osvojiti ovo vrijedno priznanje", rekao je Slovenac.

lionel-messi

oblak

lionel-messi-ousmane-dembele

oblak

messi4

oblak

(Sport.ba)

Učitaj još novosti