12. 11. 2018 - 13:17
SADA JE SVE OTKRIVENO! Ronaldo je najveći KRIVAC za Higuainovo...
907
Shares
SADA JE SVE OTKRIVENO! Ronaldo je najveći KRIVAC za Higuainovo bjesnilo sinoć!

HIGUAIN JE PROMAŠIO PENAL

SADA JE SVE OTKRIVENO! Ronaldo je najveći KRIVAC za Higuainovo bjesnilo sinoć!

Sport.ba
12. 11. 2018 - 13:17
0
Shares

Juventus je 15. put pobijedio Milan u posljednjih 17 utakmica! Zahvaljujući junacima Mariju Mandžukiću, golmanu Wojciechu Szczęsnyem i Cristianu Ronaldu Stara dama je srušila Rossonere na San Siru s 2:0 u 12. kolu Serie A.

Apsolutni vladar talijanskog nogometa poveo je već u osmoj minuti. Alex Sandro je sjajno ubacio s lijeve strane skroz na drugu stativu, a Mandžukić skočio preko Rodrigueza i glavom zakucao u mrežu za veliko vodstvo Juventusa na San Siru.

4

A onda je u 40. minuti uslijedio možda i trenutak odluke u gradu mode. Higuain je želio proći pored Benatije u šesnaestercu, a Marokanac je igrao rukom. Sudac Mazzoleni se pozvao na VAR i potvrdio - penal za Milan.

gonzalo-higuain

Higuain je namjestio loptu i želio zabiti bivšoj ekipi, ali je promašio. Tačnije, Szczęsny je uz pomoć lijeve stative obranio njegov udarac i bacio u očaj navijače domaće ekipe na tribinama.

Međutim, tko zna što bi bilo da neposredno prije nego li će Argentinac šutirati do svog golmana nije došao Cristiano Ronaldo i dao mu savjet na koju stranu da se baci. Portugalac je dugo igrao s Argentincem u Realu i očito dobro zna njegove navike.

ronaldo-szczesny2

"Znamo se svi jako dobro. Znam da Higuain šutira penale nisko i snažno. Ronaldo mi je savjetovao da se bacim djelić sekunde ranije, jer Pipita puca snažno, ali to sam znao i prije", kazao je golman Juvea nakon utakmice.

Nakon što je promašio penal, Higuain je postao nervozan, pa je sedam minuta prije kraja dobio crveni karton. Pipita je srušio Benatiju nakon jednog duela, zbog čega mu je Mazzoleni pokazao žuti karton. No kako je napadač nastavio protestirati i vrijeđati suca, ekspresno je uslijedio drugi žuti pa je bijesni Argentinac u suzama morao napustiti teren.

higuain2

ronaldo-szczesny

(Sport.ba)

Učitaj još novosti