12. 11. 2018 - 07:24
MANDŽO JE DAO GOLČINU, ALI ITALIJA BRUJI O NJEMU: Ovakav ispad...
907
Shares
MANDŽO JE DAO GOLČINU, ALI ITALIJA BRUJI O NJEMU: Ovakav ispad odavno nije viđen, saigrači jedva 'ukrotili' TRAGIČARA derbija

SERIE A

MANDŽO JE DAO GOLČINU, ALI ITALIJA BRUJI O NJEMU: Ovakav ispad odavno nije viđen, saigrači jedva 'ukrotili' TRAGIČARA derbija

Sport.ba
12. 11. 2018 - 07:24
0
Shares

Juventus je s 2:0 slavio na "San Siru" protiv Milana i ostao suvereni lider Serije A. Mario Mandžukić je odličan ubačaj Alexa Sandra doveo prvake u vodstvo udarcem glavom, a sudbinu Rossonera zapečatio je Cristiano Ronaldo osmim pogotkom u Seriji A.

ronaldo

U međuvremenu, u finiš prvog dijela, Gonzalo Higuain promašio je penal protiv bivšeg kluba. Upravo je Argentinac u finišu susreta bio u glavnoj ulozi, jer je morao ranije pod tuš. Naime, u 83. minuti dobio je dva žuta kartona. Prvi zbog faula, a drugi zbog prigovora glavnom sucu.

Nakon toga Higuain je potpuno pobjesnio i htio se obračunati sa svima koji su mu se našli na putu, ali su ga saigrači ipak uspjeli nekako umiriti. Gotovo nestvarne scene sa "San Sira" prokomentarisao je Cristiano Ronaldo.

higuain-crveni

"Rekao sam Higuainu da ne pretjeruje, rizikuje veću sankciju. Bio je baš nervozan, izgubio je kontrolu, ali ne treba ga kriviti. Nije ništa rekao", otkrio je Portugalac.

gonzalo-higuain-uawfld3f8tbr1ryf8g4w7y16f

"Da li je Higuain trebao šutirati penal? Mislim da jeste, osjećao je da bi mogao pogoditi, ali je promašio. Dešava se to, nije lako kada u takvoj situaciji uzmete šutirati jedanaesterac svom dojučerašnjem klubu. Ogroman je pritisak bio na njegovim leđima, pa to mogu da razumijem", rekao je Gennaro Gattuso, te nastavio:

gattuso-higuain

"Ali, Higuain se mora promijeniti. Mora naučiti da se malo bolje kontroliše, jer mu nije bilo potrebno da se onako ponaša pred kraj utakmice. Dobio je crveni karton ali nadam se da će se izviniti sudiji. Trebao bi više kontrolisati svoje emocije u takvim trenucima".

higuain-bijesan"Juventus nije samo najbolji tim u Italiji, već vjerovatno i u Evropi. Oni su u rangu Barcelone i Manchester Cityja i čestitam im na pobjedi. Žao mi je što nismo iskoristili neke šanse na početku drugog poluvremena, ali nedostajalo nam je oštrine", zaključio je Milanov trener.

higuain-ljut

higuain-milanmilan(Sport.ba)

Učitaj još novosti