10. 11. 2018 - 15:21
Zvijezda 09 nastavila sjajnu seriju i savladala Čelik, Mladost...
907
Shares
Zvijezda 09 nastavila sjajnu seriju i savladala Čelik, Mladost bolja od Radnika

PREMIJER LIGA BIH

Zvijezda 09 nastavila sjajnu seriju i savladala Čelik, Mladost bolja od Radnika

Sport.ba
10. 11. 2018 - 15:21
0
Shares

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zvijezda 09 je u Ugljeviku pobijedila Čelik rezultatom 2:0, dok je Mladost identičnim rezultatom nadigrala Radnik.

U Ugljeviku domaći su bolje otvorili meč i tako najavili da će se sjajna serija rezultata nastaviti. U 6. minuti imali su sjajnu priliku preko Zekanovića, ali mu je golman Čelika odbranio. Tri minute kasnije, Huseinbašić je pokušao sa distance, ali je lopta otišla pored gola. Zvijezda je u vodstvo došla u 12. minuti kada je fantastičan gol iz slobodnjaka pogodio Jovović za 1:0.

U nastavku se igralo nešto mirnije, sve do finiša poluvremena, a onda u 43. minuti Jovović je opet oprobao udarac, ali je Ružić bio siguran na golu Čelika. Minutu kasnije nakon sjajne akcije domaćina, Predragović je pokušao, ali pravo u golmana Zeničana, te se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom domaćina.

Zvijezda je imala odličnu priliku na otvaranju drugog poluvremena kada je pokušao Osmanagić, a zatim i drugi nogometaš domaćih koji je pokušao prikucati loptu u gol, ali je Ružić fantastično odbranio. 

U 61. minuti Jovović je imao priliku iz slobodnjaka, međutim slabo je šutirao i nije bilo opasnosti po gol Čelika. Sedam minuta kasnije Predragović je šutirao ali je prečka spasila Čelik. U 75. minuti Dilaver je pokušao i to je bio prvi udarac Čelika u okvir gola, a dolman Zvijezde 09 dobro je intervenirao. Do kraja meča, domaćini su uspjeli postići još jedan gol. U drugoj minuti sudijske nadoknade mrežu Čelika zatresao je Zekanović za konačnih 2:0 i  petu uzastopa pobjedu Zvijezde. 

Mladost je kod kuće s 2:0 nadigrala neugodni Radnik, strijelci su bili Anđušić u 32. i Guzina u 70. minuti susreta. Ovo je domaćima bio 10. bod u posljednja četiri susreta i učvrstili su se u sredini tabele.

Od 16:30 sati u Mostaru Zrinjski i Sarajevo igraju veliki derbi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti