10. 11. 2018 - 10:07
IPAK JE PROCURILO: On vodi u glasovima za Zlatnu loptu,...
907
Shares
IPAK JE PROCURILO: On vodi u glasovima za Zlatnu loptu, Ronalda, Messija i Griezmanna ni blizu!

MODRIĆ VODI ISPRED VARANEA I MBAPPEA

IPAK JE PROCURILO: On vodi u glasovima za Zlatnu loptu, Ronalda, Messija i Griezmanna ni blizu!

Sport.ba
10. 11. 2018 - 10:07
0
Shares

Hoće li Luka Modrić postati prvi Hrvat sa Zlatnom loptom (Ballon d'Or)? Igrač koji će prekinuti Messijevu i Ronaldovu dominaciju? Francuzi tvrde da hoće!

Francuski RFI donosi ekskluzivne informacije o Lukinom vodstvu nakon polovine prebrojenih glasova! A najveći konkurenti su mu Raphael Varane i Kylian Mbappé koji trenutno drže drugo i treće mjesto.

Pobjednika Zlatne lopte koju dodjeljuje France Football doznat ćemo na gala večeri koja se održava 3. decembra, a ako ju osvoji, Modrić će kompletirati hat-trick velikih nagrada jer je ove godine već proglašavan najboljim u izborima Uefe i Fife.

modric9

Pobjednika Zlatne lopte bira 200 novinara iz cijeloga svijeta, a glasanje je zaključeno u petak. Svaki član žirija s liste od 30 igrača bira najboljih pet i rangira ih, pri čemu oni skupljaju bodove: 6, 4, 3, 2 i 1.

modric8

U slučaju da su igrači bodovno izjednačeni, odlučuje broj prvih mjesta. Ako su i u tome izjednačeni, broj drugih mjesta, pa trećih, a ako su i dalje izjednačeni, ponovno se glasa, samo između igrača o kojima je riječ.

modric7

varane

kmbappe

(Sport.ba)

Učitaj još novosti