09. 11. 2018 - 14:26
LEGENDARDNI FUDBALER: Ramos je moj najbolji imitator, da to...
907
Shares
LEGENDARDNI FUDBALER: Ramos je moj najbolji imitator, da to nisam napravio danas bih radio u tvornici

INTERVJU

LEGENDARDNI FUDBALER: Ramos je moj najbolji imitator, da to nisam napravio danas bih radio u tvornici

Sport.ba
09. 11. 2018 - 14:26
0
Shares

Počasni predsjednik Bohemiansa otkrio je da se za panenku spremao dvije godine, ali i kako mu je ona uštedila dosta novaca
Više od 40 godina je prošlo od najupečatljivijeg izvođenja kaznenog udarca u historiji - Antonin Panenka je u finalu Eura 1976. lagano potkopao loptu za slavlje svoje Čehoslovačke protiv Zapadne Njemačke.

Proslavljeni češki nogometaš još uvijek je u nogometu, obnaša funkciju predsjednika svog matičnog kluba Bohemians 1905:

"Ja sam nešto više kao počasni predsjednik, ne odlučujem ni o čemu, samo predstavljam svoj klub. Uz to sam i na čelu češkog saveza profesionalnih nogometaša", otpočeo je svoj intervju 69-godišnjak.

panenka

"Vježbao sam taj potez dvije godine prije Eura. Shvatio sam da se golmani uvijek bacaju u stranu pa sam pomislio da bi mogao poslati loptu kroz sredinu. Nakon svakog treninga takmičio bih se u izvođenju penala s golmanom Hruškom. On je bio jako dobar pa sam gubio puno novaca, čokolada...Otkad sam počeo koristiti novi trik češće sam pobjeđivao", objasnio je Panenka dodavši:

"Doček u Pragu je bila najbolja stvar koju sam doživio. U Čehoslovačkoj su komunističke vlasti često tjerale ljude na dočeke političara. Sada nisu morale, svi su bili sretni i izašli dobrovoljno. Puno me ljudi pita što bi se dogodilo da nisam postigao taj pogodak. Bio bih radnik u tvornici s preko 40 godina iskustva".

Proslavljeni nogometaš prokomentirao je i uvjerljivu pobjedu Reala na gostovanju kod Viktorije Plzen: "Plzen je izgubio svaki zračni duel, bili su jako slabi pred vlastitim golom. Real nije bilo toliko bolji po zemlji, ali su u zraku dominirali". Na kraju je Panenka za svog nasljednika izabrao Sergija Ramosa koji je u prvenstvenom okršaju s Valladolidom izveo upravo slavnu panenku: "On je to već napravio dva puta, zar ne? Tako da mislim da je on moj najbolji imitator, učinio je to više od jednom".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti