09. 11. 2018 - 10:30
"Motiviše me mogućnost da pobjedim Novaka ili Rogera"
907
Shares

MARIN ČILIĆ:

"Motiviše me mogućnost da pobjedim Novaka ili Rogera"

Sport.ba
09. 11. 2018 - 10:30
0
Shares

Hrvatski teniser Marin Čilić otkrio je da su ga mečevi koje je igrao protiv Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala učinili boljim igračem. Poslije sezone u kojoj je igrao finale Australian Opena i u kojoj se radovao tituli na turniru u Kvinsu, Hrvat se priprema za Završni masters u Londonu.

Čilić je u borbi za titulu prvog Grand slama poražen od Rogera Federera, dok je u finalu Kvinsa savladao Novaka Đokovića.

Priliku da sa Srbinom i Švicarcem ponovo odmjeri snage imaće u 'O2 Areni'. Čilić je u grupi sa Đokovićem, Aleksandrom Zverevim i Johnom Isnerom. Ukoliko se plasira u polufinale mogao bi da igra protiv Federera, koji je u grupi s Keijem Nishikorijem, Kevinom Andersonom i Dominicom Thiemom.

"To što sam igrao protiv Rogera, Rafe i Novaka me je učinilo boljim igračem nego što bih bio bez njih. Svi mi koji igramo u njihovo eri ih posmatramo kao uzore, želimo da budemo na njihovom nivou. Motiviše me mogućnost da pobjedim Federera ili Đokovića na ovom turniru", priznao je Hrvat.

Čilić će četvrti put u karijeri igrati na turniru osmorice najboljih u sezoni, a na prethodna tri zabilježio je skor od pobjede i čak osam poraza.

"Prošle godine sam bio prilično umoran u ovo vrijeme. Potrošio sam se i fizički i psihički i nisam bio spreman da se takmičim sa najboljima", kazao je Čilić, koji je prošle godine izgubio od Zvereva, Soka i Federera.

"Ove sam pokušao da manje treniram, ali da radim intrenzivnije. Važno je da slušam poruke koje mi šalje tijelo kako bih mogao da igram".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti