09. 11. 2018 - 09:18
TRENUTAK KOJEG SU MODRI ČEKALI 49 GODINA: Ovo su mogući...
907
Shares
TRENUTAK KOJEG SU MODRI ČEKALI 49 GODINA: Ovo su mogući protivnici Dinama, velike šanse za prolazak dalje!

EVROPSKA LIGA

TRENUTAK KOJEG SU MODRI ČEKALI 49 GODINA: Ovo su mogući protivnici Dinama, velike šanse za prolazak dalje!

Sport.ba
09. 11. 2018 - 09:18
0
Shares

Spartak iz Trnave pao je sinoć u Zagrebu, što ujedno znači da će Modri nakon čak 49 godina posta dočekati Božić u Evropi! Amer Gojak započeo je rapsodiju Dinama, a već nakon vodećeg pogotka misli brojnih navijača već su odlutale prema februaru 2019.

amer-gojak

Tada se, naime, igraju utakmice šesnaestine finala Evopske lige - prva je 14. februara, a revanš sedam dana kasnije. A ko će biti protivnik Modrih u toj fazi takmičenja, bit će poznato u ponedjeljak 17. novembra kada će se s početkom u 13:00 po našem vremenu u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održati žrijeb.

hajrovic-olmo-dinamo

U "bubnju" će se naći kuglice s imenima 32 kluba: 12 pobjednika grupa iz Evropske lige, 12 drugoplasiranih iz skupina Evropske lige, a njima će se priključiti i osam trećeplasiranih iz grupa Lige prvaka. U žrijebu će biti 16 nositelja i 16 nenositelja, a nositelji će biti svi pobjednici grupa iz Evropske lige plus četiri najbolja trećeplasirana iz Lige prvaka.

milan3

Celtic, Sporting, Lazio, Zürich, Slavia Prag, Spartak Moskva, Malmö, Krasnodar, Astana, Vidi, možda čak i Milan. To su kako zasad stvari stoje mogući protivnici iz istog natjecanja ili pak Club Brugge, Galatasaray, Hoffenheim ili Benfica iz Lige prvaka.

andrej-kramaric-tsg-1899-hoffenheim-bundesliga-052017-tcoju1za70ev1r5eityyflg0m

Dakle, Dinamo će osvajanjem prvog mjesta u skupini izbjeći one najbolje ekipe u ovom društvu i otvara mu se lijepa prilika za pokušaj prolaska u osminu finala, tim više jer u žrijebu šesnaestine finala na snazi je i pravilo da je nositelj u revanšu domaćin.

hajrovic-dinamo

Također, u šesnaestini finala ne mogu se sastati niti momčadi iz iste grupe, kao niti iz iste države. No, prije toga slijede dvije utakmice za čisti gušt, gostovanje kod Fenerbahčea u Istanbulu i duel s belgijskim velikanom Anderlechtom u Zagrebu. Preostaje nam da sačekamo završetak grupne faze, kada će mnogo toga biti jasnije...

gojak-proslava

dinamo-zg

dinamo-zagreb1

dinamo-zagreb

2

drgqraax4aazlh

gojakgoool

(Sport.ba)

Učitaj još novosti