08. 11. 2018 - 19:51
ŽESTOKE KAZNE ZA SUDIONIKE NEREDA: 43 utakmice suspenzije
907
Shares
ŽESTOKE KAZNE ZA SUDIONIKE NEREDA: 43 utakmice suspenzije

TURSKA LIGA

ŽESTOKE KAZNE ZA SUDIONIKE NEREDA: 43 utakmice suspenzije

Sport.ba
08. 11. 2018 - 19:51
0
Shares

FENERBAHČE i GALATASARAY prije sedam dana remizirali su u derbiju (2:2) 11. kola turskog prvenstva. No rezultat i meč zasjenila je velika tučnjava nakon utakmice.

Čim je sudac odsvirao kraj, došlo je do općeg fajta na terenu. Fenerov igrač Jailson isprovocirao je suparnike koji su ga potom počeli naganjati po terenu.  U haos su se odmah uključili igrači i treneri obje klupe, pri čemu su posebno revni bili članovi stručnog štaba Galatasaraya, a veće nerede spriječio je sam Jailson koji je na vrijeme pobjegao u svlačionicu.

Naknadnom intervencijom VAR-a crvene kartone dobili su Jailson, njegov suigrač Roberto Soldado te Galatasarayev igrač Ndiaye.  Turski savez sada je prilično rigorozno kaznio sudionike nereda.

61586351-galatasaray-fenerbahce-afpGalatasaray je prošao daleko gore, i to njegova klupa. Pomoćni trener Hasan Sas suspendiran je na osam, a glavni trener Fatih Terim na sedam utakmica. Od njegovih igrača, Ryan Donk dobio je šest, Badou Ndiaye pet, a Garry Rodrigues tri utakmice suspenzije. 

Rigorozno su kažnjeni i izazivači nereda iz Fenerbahčea. Jailson je dobio osam, a Roberto Soldado šest utakmica suspenzije. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti