07. 11. 2018 - 15:52
BILO JE LIJEPO DOK JE TRAJALO! Gotovo je! Monaco se raspada,...
907
Shares
BILO JE LIJEPO DOK JE TRAJALO! Gotovo je! Monaco se raspada, UHAPŠEN vlasnik kluba!

NE PRESTAJE NOĆNA MORA MONACA

BILO JE LIJEPO DOK JE TRAJALO! Gotovo je! Monaco se raspada, UHAPŠEN vlasnik kluba!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 15:52
0
Shares

Ruski tajkun Dmitry Rybolovlev, vlasnik fudbalskog kluba Monaco, zadržan je u pritvoru u Monte Carlu zbog teških optužbi vezanih za korupciju i pranje novca. Tu je vijest potvrdio danas advokat Frank Michel.

Michel je rekao da je Ribolovljev uhapšen jučer u Monacu. Dnevni list Le Monde, koji je prvi prenio vijest, naveo je da je kuća tajkuna pretražena.

dmitry-r

Michel je advokat iz Monaca koji radi za švicarskog trgovca umjetninama Yvesa Bouviera, koji je podnio tužbu zbog korupcije i pranja novca koja je fokusirana na advokata Rybolovleva.

Advokati koji rade za Rybolovleva nisu odgovorili na pitanje hoće li on ostati u pritvoru. U utorak su objavili priopćenje u kojemu se navodi da je bio ispitivan.

dmitry-rybolovlev

Pritvaranjem ruskog tajkuna nastavljena je užasna godina za Monaco. Klub koji je prije dvije sezone bio senzacija Lige prvaka na dobrom je putu da završi u drugoj ligi.

Klub iz Kneževine dijeli posljednje mjesto u Le Championnatu sa svega sedam osvojenih bodova u 12 odigranih kola, a u kakvom je stanju ekipa pokazalo je sinoćnje gostovanje Club Bruggea u Ligi prvaka.

thierry-henry-monaco

Club Brugge je usred Monte Carla do nogu potukao ekipu koju vodi Thierry Henry i slavio je 4:0. Monaco je u svojoj skupini posljednji s jednim bodom iz četiri utakmice.

Rybolovlev je na čelu Monaca od 2011.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti