06. 11. 2018 - 20:33
ZVEZDA ZA HISTORIJU: Na pogon Pavkova crveno-beli do pobjede...
907
Shares
ZVEZDA ZA HISTORIJU: Na pogon Pavkova crveno-beli do pobjede protiv MOĆNOG LIVERPOOLA

LIGA PRVAKA

ZVEZDA ZA HISTORIJU: Na pogon Pavkova crveno-beli do pobjede protiv MOĆNOG LIVERPOOLA

Sport.ba
06. 11. 2018 - 20:33
0
Shares

Fudbaleri Crvene Zvezde večeras su napravili prvorazrednu senzaciju i pobijedili veliki Liverpool na stadionu Rajko Mitić pred oko 50000 navijača. Vođeni svojim navijačima kroz cijelu utakmicu puleni Vladana Milojevića su savladali Liverpoola.

Oba gola za domaćine je postigao večeras sjajni Pavkov, koji je u odsustvu Boakyea apsolutno opravdao svoje minute na terene. Zvezda je došla u vodstvo u 22. minuti. Nakon centaršuta iz kornera, koji je izveo Marko Marin, najbolji u skoku je bio gorostasni napadač Zvezde i matirao je Allisona.

Nisu se ni stišale emocije među 50000 Delija, a istoimeni igrač je povisio prednost na 2-0 eurogolom sa dvadesetak metara.

Liverpool je bio nadmoćan u drugom poluvremenu, pokušao se vratiti u ovu utakmicu, ali sjajni Borjan je osujetio svaki napad Salaha, Manea i društva. Ovo je velika pobjeda za Crvenu Zvezdu i s ovim trijumfom se mnoge stvari mijenjaju u ovoj grupi.

Ovom pobjedom Zvezda ima 4 boda, što ih dovodi u neke kombinacije za nastavak proljeća u Evropi jer teoretski mogu završiti treći, pa čak i drugi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti