05. 11. 2018 - 18:19
NADAL ZAVRŠIO SEZONU: Najbolji šljakaš svih VREMENA otkazao...
907
Shares
NADAL ZAVRŠIO SEZONU: Najbolji šljakaš svih VREMENA otkazao nastup na završnom turniru u LONDONU

LONDON

NADAL ZAVRŠIO SEZONU: Najbolji šljakaš svih VREMENA otkazao nastup na završnom turniru u LONDONU

Sport.ba
05. 11. 2018 - 18:19
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Završnom mastersu u Londonu, pošto je sezonu završio ranije zbog povrede. To znači da će Novak Đoković biti na vrhu ATP liste i na kraju sezone.

Umjesto Nadala na Završnom mastersu u Londonu će igrati Amerikanac John Isner. 

isner

Slavni Španac, do ponedeljka prvi teniser sveta, nije igrao poslije US opena pošto je imao problema sa povredom desnog kolena. Očekivalo se da zaigra na mastersu u Parizu, ali se povukao prije prvog meča, a razlog za odustajanje je bio problem sa stomačnim mišićima. 

Iako su se organizatori Završnog mastersa nadali da bi Nadal mogao da nastupi u prijestolnici Velike Britanije, do toga neće doći, što je i sam teniser potvrdio na Twiteru. 

"Uradio sam sve što je bilo moguće kako bih bio spreman za završetak sezone, kako bih igrao u Parizu i Londonu i stvarno sam želio tamo i da igram. Nažalost, problem sa trbušnim mišićem koji me je spriječio da igram u Parizu je i dalje tu, kao i povreda zgloba zbog koje moram na operaciju. Zbog problema sa trbušnim mišićem neću moći da nastupim u Londonu, pa ćemo odvojiti vrijeme kako bi rešili i neke druge probleme, kao i one koji mogu da naprave nevolje u budućnosti", rekao je Nadal. 

Novak Đoković, koji je u nedjelju izgubio finale mastersa u Parizu, od ponedeljka je poslije tačno dve godine ponovo prvi teniser sveta. Srbin u Londonu ne brani ATP poene, a to ne bi činio ni Nadal, da je igrao. 

Nadalovo povlačenje će uticati i na žrijeb za Završni masters, pa će sada Đoković i Federer biti u različitim grupama i neće moći da se sastanu do polufinala. 

Podsjećanja radi prošle godine Nadal je igrao u finalu završnog turnira i to protiv Belgijanca Davida Goffina od kojeg je izgubio u 3 seta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti