05. 11. 2018 - 15:19
Wladimir Klitschko se vraća u ring?!
907
Shares
Wladimir Klitschko se vraća u ring?!

IMA 44 GODINE

Wladimir Klitschko se vraća u ring?!

Sport.ba
05. 11. 2018 - 15:19
0
Shares

Jedan od najvećih boksera svih vremena, koji se oprostio od profesionalnog boksa prošle godine nakon poraza od Anthonya Joshuae, Wladimir Klitschko izgleda razmišlja o povratku u ring!

wladimir

"Znate šta, mora postojati dobar razlog da se vratim u ring. Nešto neobično, možda čak izuzetno mora da se dogodi da ja ponovo stavim rukavice na ruke i krenem u mečeve. Ali, i dalje sam u fantastičnoj formi, mada ne znam koliko ću još moći da je držim na ovom nivou... Ako budem 45-godišnjak koji i dalje voli boks, osjeća leptiriće u stomaku kada pomisli na borbu, ramislio bih o rekordu, to jest o tome da budem najstariji prvak svijeta u teškoj kategoriji. Jer tu je ispred mene samo George Foreman", rekao je Ukrajinac koji je rođen 25. marta 1976.

klitschko

Legendarni Amerikanac je oko struka stavio IBF i WBA šampionske pojaseve sa punih 45 godina kada je novembra 1994. savladao do tada neporaženog Michaela Moorera, čitave dvije decenije nakon gubitka prve titule. To jest poraza od čuvenog Muhameda Alija u Kinshasi.

Kličko  i njegov brat Vitalij nisu baš omiljeni širem sloju ljubitelja borilačkih vještina pošto su pobjeđivali "dosadno", to jest savršeno koristeći svoje prednosti - prije svih visinu, kao i izuzetno sportsko obrazovanje.

deontay-wilder

Upravo zato bi mlađi Vladimir mogao slobondno da nastavi da se bavi ovim poslom, a s obzirom kakva je konkurencija pri vrhu, izuzimajući Joshuau i Deontay Wilder, eventualno Tysona Furyja vjerovatno bi se uskoro našao u prilici da osvoji novu titulu.

fury

(Sport.ba)

Učitaj još novosti