03. 11. 2018 - 17:51
LEGENDA BARCELONE PORUČILA: Samo ON može biti kao Messi, niko...
907
Shares
LEGENDA BARCELONE PORUČILA: Samo ON može biti kao Messi, niko drugi!

DUGI NIZ GODINA IGRAO ZA BARCU

LEGENDA BARCELONE PORUČILA: Samo ON može biti kao Messi, niko drugi!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 17:51
0
Shares

Bivši sjajni igrač Barcelone i španske reprezentacije, Xavi Hernandez, izjavio je u intervjuu za Catalunya Radio kako Neymar ima najviše šanse približiti se nivou Lionela Messija.

Xaviju je postavljeno pitanje ima li Kylian Mbappe šanse za tako nešto, s obzirom na to da je 19-godišnja francuska senzacija imala fenomenalnu prošlu sezonu koju je okrunio naslovom svjetskog prvaka s Francuskom. Mbappea mnogi vide kao legitimnog kandidata za najboljeg fudbalera svijeta u budućnosti, ali ne i Xavi.

xavi

"On je fizički vrlo impresivan igrač. Impresivno je što već u ovim godinama radi razliku na terenu, ali mogao bi imati i problema u daljnjem razvoju. To je jako teško predvidjeti. I dalje nema fudbalske zrelosti, ali mogao bi biti jako dobar. Nevjerovatno je jak, ali to nekada ne pali u elitnom nogometu. Mora naučiti misliti", rekao je Xavi pa dodao:

mbappe

"Neymar je igrač, ako uspije pronaći tu zrelost, može biti više poput Messija", završio je Xavi.

neymar

Xavi je u svojoj karijeri igrao s Messijem i Neymarom, tako da sigurno može procijeniti koliko još Neymar može napredovati. I dalje ima samo 26 godina i tek ulazi u najbolje fudbalske godine.

messi

(Sport.ba)

Učitaj još novosti