03. 11. 2018 - 16:42
KAKO ĆE NJEMAČKA JAVNOST DOČEKATI OVU IZJAVU? Bivši Hrvatski...
907
Shares
KAKO ĆE NJEMAČKA JAVNOST DOČEKATI OVU IZJAVU? Bivši Hrvatski reprezentativac bez dlake na jeziku o Bayernu i Niki Kovaču!

U KARIJERI IGRAO I ZA BAYERN

KAKO ĆE NJEMAČKA JAVNOST DOČEKATI OVU IZJAVU? Bivši Hrvatski reprezentativac bez dlake na jeziku o Bayernu i Niki Kovaču!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 16:42
0
Shares

Bayern je svojim lošim rezultatima u posljednje vrijeme okrenuo većinu njemačkih medija protiv sebe. Mnogo je tekstova i kritika napisano na račun Bayerna i trenera Nike Kovača.

Međutim, jedan čovjek je stao u obranu Nike Kovača, a to je bivši reprezentativac Hrvatske Ivica Olić, kojeg u fudbalskim krugovima mnogo cijene.

olic

"Niko Kovač primjer je izvanredne osobe, ali i sjajnog trenera. Zajedno smo više od deset godina nastupali za hrvatsku reprezentaciju i već sam se tada uvjerio da posjeduje trenersku žicu. Bio je trener na terenu. Sve je vidio i sve je uvijek pokušavao ispraviti", izjavio je Ivica Olić u razgovoru za njemačke medije.

kovac2

Bivši napadač Bayerna je također izjavio kako je Kovač prošao krizu koja je tipična za svaki veći klub, i da ona mora kad tad doći.

"Iza Bayerna su četiri pobjede zaredom, dovoljne za potvrdu kako je Niko Kovač prevladao krizu. Ni veliki klubovi nisu imuni na krize", rekao je Ivica Olić, koji je u karijeri igrao za velike klubove poput Dinamo Zagreba, CSKA Moskve, HSV-a i Bayern Münchena.

olic2

On je naglasio kako igrače za koje se piše da predvode klan protiv Nike Kovača, a koji čine Thomas Müller, Franck Ribery i Arjen Robben pamti kao vrhunske profesionalce.

ribery-robben

Na kraju je dodao kako je Bayernov najveći konkurent za osvajanje Bundeslige Borussija Dortmund, ali da će na kraju Bayern biti taj koji će osvojiti prvenstvo.

bayern

(Sport.ba)

Učitaj još novosti