03. 11. 2018 - 16:31
PRED NJIMA ĆE SVI DRHTATI Ronaldo ima pakleni plan: Realovog...
907
Shares
PRED NJIMA ĆE SVI DRHTATI Ronaldo ima pakleni plan: Realovog rivala pretvorit će u glavnu priču Evrope!

VALLADOLID

PRED NJIMA ĆE SVI DRHTATI Ronaldo ima pakleni plan: Realovog rivala pretvorit će u glavnu priču Evrope!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 16:31
0
Shares

Svi u svijetu nogometa ostali su šokirani kada je jedna od ikona nogometa, Ronaldo, obznanio kako ga samo korak dijeli od kupovine Real Valladolida, a malo je ljudi mislilo da je to stvarno moguće. Čak i kada je preuzimanje postalo službeno, mnogi su smatrali kako će Brazilac biti samo ime iza projekta, odnosno ništa više od službenog lica koje će se rijetko moći vidjeti oko stadiona Jose Zorilla.

fenomeno

Ali, 3. septembra, na služebnom predstavljanju u ulozi novog vlasnika, osvajač zlatne medalja sa Svjetskog prvenstva pokušao je utišati kritičare rekavši: "Ne mislim kupiti klub pa već idući dan otići na odmor!"

190901_VALLADOLID_MANUCHO_240213Zvučalo je kao obična slatkorječivost kojom bi se kupio kredit kod navijača, ali Ronaldo je ostao vjeran svojoj riječi. Ove subote vraća se na Santiago Bernabeu gdje njegov Valladolid igra protiv Real Madrida (16:15 sati), a za njega će to biti dodir s prošlosti provedenom u kraljevskom klubu, sadašnjosti u kojoj se bori za bodove kod velikana i budućnosti u kojoj se nada napraviti veliki klub. Jer, upravo mu je to postala svakodnevna opsesija, a mogli bismo čak i reći - njegov život, obzirom da ga pokreće velika želje da uspije u ulozi vlasnika, koliko je uspješan bio kao igrač.

real

Ronaldo je prije bio manjinski vlasnik Fort Lauderdale Strikera, ali sada je on taj koji donosi sve presudne odluke. Ovaj projekt ga motivira i uzbuđuje jer u njemu vidi priliku da u praksu stavi sve sate i sate učenja o poslovnom menadžmentu tijekom tri godine u Londonu. Ronaldo zna što želi i kako to postići. Ima plan i vjeruje u njega, što je dokazao plativši svih 28 miliona eura za otkup većinskog paketa (51%) dionica Valladolida - iz vlastitog džepa! No, iako se radi o bivšem Galacticu, ne misli suludo trošiti na pojačanja, već stvoriti stabilan i dobro vođen klub koji će počivati na temeljima promišljenih i zdravorazumskih odluka.

nazario-ronaldo

Kako bi mogao imati što veću kontrolu nad zbivanjima u klubu, trudi se prisustvovati svakoj utakmici kluba i dolaziti u Valladolid barem dva puta mjesečno. Kada ga nema, boravi u Madridu u 'konzulatu' kako bi uvijek bio blizu svim događanjima i na raspolaganju. A upravo je taj 'konzulat' jedan od ključnih elemenata u strateškom planu prema kojem bi se klub približio ostatku svijeta i proširio svoje horizonte. Preciznije, on želi stvoriti klub nalik Villarrealu, a ne PSG-u! Kao što Goal doznaje, u klubu prevladava nova mantra: "Želimo svjetski Valladolid!"

ronaldo-nazario-de-lima-1440x900-hd-wide-wallpaper-1024x768A taj klub počivat će na načelima kompetitivnosti, transparentnosti, socijalnih preokupacija i revolucije. Ronaldo želi klub koji će sudjelovati u društvenim pitanjima pa je tako već pokrenuo Valladolid Foundation za skupljanje novaca za potrebitu djecu. A kada je revolucija u pitanju, cilj je stvoriti klub koji će imati velik potencijal u bližoj budućnosti.

ronaldo12

"Očekujemo da će o nama uskoro pričati cijela zemlja, a zašto ne bismo postali i glavna priča Evrope?", rekla je ambiciozna brazilska legenda čije je ime već sada pokrenulo lavinu priča i izvještaja o njegovom klubu diljem Europe.

ronaldo

Zanimljivo, nedavna istraživanja turizma pokazala su kako je Ronaldo potaknuo značajno veći interes za posjet gradu, a klupski dugovi smanjeni su s 19 na 3 miliona eura! Iduće je ulaganje u omladinski pogon, uređenje okolnih terena i trening kampa koji je lociran odmah pored stadiona. Pa, iako u planu nije dovođenje velikih i skupih imena, sigurno je kako će ovakav program razvitka kluba primamiti velik broj kvalitetnih igrača. Jedan od takvih je i Duje Čop koji je ljetos prešao u Valladolid, ali čini se kako se ne može nadati da će mu Ronaldo doći na trening i pokazati koju 'fintu' jer iz kluba objašnjavaju:

cop3

"Kako bismo mi mogli nagovoriti Ronalda da je ovaj ili onaj napadač dobar za momčad kada se radi o jednom od najvećih strijelaca u povijesti nogometa?!"

1S budžetom za plate od 23 miliona eura, Valladolid je na samom dnu La Lige po izdatcima pa nije realno da će se povremenom hrvatskom reprezentativcu u skorije vrijeme u napadu pridružiti neka veća zvijezda. Pogotovo kada je i s ovom momčadi Valladolid na odličnoj šestoj poziciji sa 16 osvojenih bodova!

11

Kao rezultat, Ronaldo se vraća na Bernabeu s velikim poštovajem u očima domaćih i gostujućih navijača, i prilikom da prvi puta sjedi u loži u ulozi predsjednika pored Florentina Pereza, čovjeka koji je imao veliki utjecaj na njegovu karijeru. 

stadion-valladolid

Goal je saznao da je upravo vrijeme provedeno u Realu pod paskom Pereza bilo jedno od ključnih motivacijskih faktora u oblikovanju Brazilčeve ideje o ulasku u menadžment i ulogu predsjednika kluba. S Perezom će se sada susresti u ravnopravnoj ulozi dvojice predsjednika, a mogli bismo čak reći i da će gledati svisoka obzirom da je njegov Valladolid tri pozicije i dva boda iznad Real Madrida!

valladolid

valladolid1

valladolid23

(Sport.ba)

Učitaj još novosti