02. 11. 2018 - 12:12
OVO NE BI SVAKO URADIO: Nole napravio PRESEDAN pa pokupio...
907
Shares
OVO NE BI SVAKO URADIO: Nole napravio PRESEDAN pa pokupio ovacije publike u PARIZU

VELIKI NOLE

OVO NE BI SVAKO URADIO: Nole napravio PRESEDAN pa pokupio ovacije publike u PARIZU

Sport.ba
02. 11. 2018 - 12:12
0
Shares

Na meču između srpskog tenisera Novaka Đokovića i bosanskohercegovačkog Damira Džumhura, koji je odigran na Mastersu u Parizu, došlo je do bizarne situacije kakva se rijetko viđa na terenima.
Naime, bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur predao je Novaku Đokoviću zbog ozljede, kod rezultata 6:1, 2:1 za srpskog tenisača, meč osmine finala Mastersa u Parizu.

dzumhur

Nakon meča je utučeni Džumhur, koji je zbog bolova u donjem dijelu leđa predao meč, kratko rekao:

"Nažalost, ovo nije kraj sezone kakav sam želio. Drago mi je što sam prvi put u životu dobio priliku igrati protiv Novaka Đokovića, on je ponovno broj jedan i vratio se tamo gdje mu je mjesto", rekao je Džumhur.

Međutim, nakon meča je otkriven jedan detalj koji je mnogima promakao. Naime, na terenu u Parizu dogodila se nesvakidašnja situacija. Naime, u trenutku kada se Džumhur požalio na bol u donjem dijelu leđa, nakon maratonskog šestog gema koji je trajao više od 11 minuta, upravo je Đoković zatražio da mu se ukaže liječnička pomoć.

dzumi

Takav potez se vrlo rijetko viđa jer je prema pravilima tzv. medicinski time-out dozvoljeni tek na kraju seta. Isto tako je poznato kako je medicinski time-out dozvoljen i tijekom seta, ako se s time složi protivnik. No, Đoković - koji očito zna kako Džumhur od prije ima problema s bolnim leđima – odlučio je na svoju ruku zatražiti medicinski time-out za protivničkog igrača. Potez kakav se rijetko viđa i koji prema pravila nije dozvoljen.

dzumhur

Iako je meč, nakon što je Džumhuru ukazana liječnička pomoć, nastavljen već početkom drugog seta bol je postala takva da je bosanskohercegovački tenisač zatražio – predaju.

Nakon meča ovaj Đokovićev potez brzo se proširio društvenim mrežama uz pozitivne komentare među kojima je najviše onih u kojima se Srbina opisuje "kao velikog čovjeka dobrog srca".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti