15. 10. 2018 - 21:14
Zmajevi vode nakon velike greške odbrane Sjeverne Irske
907
Shares
Zmajevi vode nakon velike greške odbrane Sjeverne Irske

POGODAK DŽEKE

Zmajevi vode nakon velike greške odbrane Sjeverne Irske

Sport.ba
15. 10. 2018 - 21:14
0
Shares

Počeo je susret reprezentacija BiH i Sjeverne Irske na Grbavici. Naši momci imaju veliki motiv, pošto bi pobjedom večeras došli na korak od sigurnog prvog mjesta i ulaska u najboljih 12 selekcija svijeta. Za razliku od prijateljskog duela sa Turskom prošlog četvrtka, večerašnji meč ima neuporedivo veći rezultatski značaj za naš tim koji bi pobjedom zadržao odlične šanse da premijerni nastup u svojoj grupi Lige nacija okonča na prvom mjestu.

dz

Selektor Robert Prosinečki je protiv Turske mnogo kombinovao, ali se ovoga puta očekivano odlučio za provjerenu varijantu. BiH nastupa u sljedećem sastavu: Šehić, Ćivić, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Bešić, Sarić, Pjanić, Duljević, Višća, Džeko Za Sjevernu Irsku su od prve minute nastupili: Preacock-Farrell, Lewis, J. Evans, Cathcart, McNair, S. Davis, Saville, Norwood, Dallas, Boyce, C. Evans Utakmica je odmah krenula visokim ritmom, najprije je selekcija Irske imala dvije velike prilike preko Savillea, pri čemu je jedan šut odsjeo na stativi Ibrahima Šehića.

U 27. minuti nakon očajne greške odbrane Irske, lopta dolazi do Džeke koji majstorski pogađa za vodstvo Bosne i erupciju oduševljenja na Grbavici.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti