15. 10. 2018 - 08:57
SENZACIJA NA POMOLU - DŽEKO NAPUŠTA ROMU: "Neke stvari se ne...
907
Shares
SENZACIJA NA POMOLU - DŽEKO NAPUŠTA ROMU:

GOVORIO ZA SKY SPORTS

SENZACIJA NA POMOLU - DŽEKO NAPUŠTA ROMU: "Neke stvari se ne mogu lako predvidjeti..."

Sport.ba
15. 10. 2018 - 08:57
0
Shares

Najbolji igrač i strijelac reprezentacije BiH Edin Džeko dao je intervju za "Sky Sports" u kojem je govorio i o eventualnoj promjeni kluba. Sjajni napadač Rome trenutno je među Top 10 najboljih strijelaca Vučice u historiji, a već neko vrijeme povezuje se s odlaskom s "Olimpica".

Podsjećamo, Džeko je u razdoblju od 2011. do 2015. godine imao priliku u Engleskoj nositi dres Manchester Cityja, s kojim je u dva navrata osvajao i šampionski naslov, a prije nego što završi karijeru ne krije da bi volio ponovo zaigrati na Otoku.

"Što se tiče Premier lige, možda je prekasno. Tamo sam proveo lijepe četiri i pol godine, uživao sam svake minute na terenu, jednostavno volim Premier ligu i Englesku. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, neke stvari se ne mogu lako predvidjeti, iako sam trenutno sretan u Romi", kazao je Džeko u razgovoru za "Sky Sports". Bilo je govora i o današnjoj utakmici protiv Sjeverne Irske.

"Očekujem tvrdu utakmicu kao što je bila i ona u Sjevernoj Irskoj. Nadam se da ćemo igrati bolje i na kraju, što je najvažnije, ostvariti pobjedu. U prvoj utakmici smo imali i sreće", kazao je Džeko.

Najbolji strijelac Rome je blizu povratka u Englesku bio i januaru. Tada je u igri za njegovo dovođenje bio Chelsea, no kako je Džeko odbio ponudu, umjesto njega na "Stamford Bridge" je stigao Olivier Giroud iz Arsenala. Kasnije je otkriveno da su ga želji i drugi klubovi...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti