11. 10. 2018 - 10:40
Podignut optužni prijedlog protiv sudije koji je svirao...
907
Shares
Podignut optužni prijedlog protiv sudije koji je svirao skandalozan penal u Srbiji

SRĐAN OBRADOVIĆ IZ JAGODINE

Podignut optužni prijedlog protiv sudije koji je svirao skandalozan penal u Srbiji

Sport.ba
11. 10. 2018 - 10:40
0
Shares

Prema pisanju srbijanskih medija, Posebno odjeljenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv nogometnog sudije Srđana Obradovića iz Jagodine, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Obradović se sumnjiči da je početkom maja na utakmici u Subotici između Spartaka i Radničkog zloupotrijebio svoj službeni položaj tako što je favorizirao domaćina. On im je pomogao da dođu do pobjede od 2:0, tako što je svirao jedan od najčudnijih penala ikada.

Po završetku meča, Obradović je proveo mjesec u pritvoru u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. On je nakon hapšenja, u razgovoru za "Novosti", ispričao i zašto je svirao penal u Subotici.

- Na mjestu na kome sam stajao vidio sam da je ruka igrača bila spuštena i zato sam mislio da je bilo igranje rukom te sam se latio pištaljke. U momentu kada sam dosudio kazneni udarac, prišao mi je kapiten Radničkog i pitao, nešto u smislu, da li sam siguran da je bio penal, na šta sam mu odgovorio da jeste, jer sam vidio igranje rukom - rekao je Obradović tada.

Pogledajte još jednom nevjerovatan penal koji je dosudio Obradović.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti