11. 10. 2018 - 10:38
Lucesku o susretu sa BiH: Očekujem istinski prijateljski meč
907
Shares
Lucesku o susretu sa BiH: Očekujem istinski prijateljski meč

SELEKTOR TURSKE

Lucesku o susretu sa BiH: Očekujem istinski prijateljski meč

Sport.ba
11. 10. 2018 - 10:38
0
Shares

Selektor nogometne reprezentacije Turske Mircea Lucescu je pred prijateljski meč protiv Bosne i Hercegovine istakao da se radi o selekciji koja ima igrače koji već 5-6 godina igraju zajedno i koji se međusobno odlično poznaju.

"Mi smo u martu počeli okupljati mladu ekipu. Postoje ovdje tri stvari. Prva je da oformimo ekipu koja se međusobno razumije, upotpunjava i igra zajedno. Drugo je filozofija igre koju će moći shvatiti mladi igrače koje trenutno imamo te prenijeti to na teren i treće je, naravno, rezultat", kazao je Lucescu na konferenciji za medije održanoj na stadionu u Rizeu gdje se sutra igra meč protiv BiH.

Istakao je i kako želi izgraditi drugačiji nacionalni tim u narednom periodu.

"Želimo da napravimo sistem prema kojem bi potpuno dominirali u igri. Za to imamo veoma mladu ekipu. Ova djeca su budućnost selekcije Turske. Njihova želja i volja su zaista ogromni", rekao je Lucescu.

Dodao je kako ipak igrači u reprezentaciji nisu imali priliku da zajedno igraju duže vrijeme.

"Nemamo mnogo vremena tokom reprezentativnih okupljanja. Pošto nemamo mnogo vremena, radimo s njima na psihološkoj spremnosti", kazao je selektor Turske. Reprezentativac Turske Mahmut Tekdemir je istakao da selektor Lucescu ima posebnu filozofiju igre.

"To pokušava prenijeti na nas. A mi to provesti u djelo, koliko možemo. Ovdje nismo imali mnogo vremena da budemo zajedno. Nadam se da ćemo u kratkom vremenskom periodu steći još više iskustva", rekao je Tekdemir.

Napomenuo je da je pobjeda protiv reprezentacije Švedske u Ligi nacija pozitivno utjecala na cijelu ekipu.

"Imamo više samopouzdanja sada. Atmosfera u ekipi je dobra. Nadam se da ćemo to pokazati i na sutrašnjoj utakmici", kazao je Tekdemir, dodajući kako očekuje "istinski prijateljski meč".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti