10. 10. 2018 - 15:31
ČUDO OD DJETETA PRED NOVIM IZAZOVOM: 66 dana mu je ostalo da...
907
Shares
ČUDO OD DJETETA PRED NOVIM IZAZOVOM: 66 dana mu je ostalo da postane REKORDER, ali neće mu biti BAŠ lako

KILYAN MBAPPE

ČUDO OD DJETETA PRED NOVIM IZAZOVOM: 66 dana mu je ostalo da postane REKORDER, ali neće mu biti BAŠ lako

Sport.ba
10. 10. 2018 - 15:31
0
Shares

Portal “Squawka”, specijalizovan za fudbalsku statistiku i analize, objavio je rang-listu najvećih “vunderkindova” u posljednjih dvadesetak godina, po njihovom golgeterskom učinku u tinejdžerskom uzrastu.

Povod je to što se približava 20. rođendan Kyliana Mbappea, koji je trenutno drugoplasirani na toj listi, iza Luisa Nazarija da Lime Ronalda.

Legendarni Brazilac, koji je odnedavno predsjednik španskog prvoligaša Valladolida, prije navršenih 20 godina dao je 92 gola igrajući za Cruzeiro, PSV Eindhoven i reprezentaciju, dok je Mbappe trenutno na 64 pogotka u zvaničnim nastupima za Monaco, PSG i Francusku.

Šanse da do 20. decembra nadoknadi zaostatak od 28 golova objektivno nisu velike, ali je Mbappe sa četiri pogotka u derbiju francuskog prvenstva protiv Lyona pokazao da to ipak nije nemoguće.

As PSG-a će u pomenutom periodu moći da odigra najviše 17 utakmica, što bi u prosjeku značilo da bi trebalo da trese mrežu 1,64 puta po utakmici (pod uslovom da ne propusti nijednu), nakon što je od 18. avgusta ostvario prosjek 1,22 gola, tj. devet pogodaka na 11 mečeva.

Posljednji meč kao 19-godišnjak Mbappe bi mogao da odigra 15. decembra, kada će PSG gostovati ekipi Dijona.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti