09. 10. 2018 - 13:32
Rafa Nadal: "Mrzim igrati protiv Đokovića"
907
Shares
Rafa Nadal:

SLAVNI ŠPANAC

Rafa Nadal: "Mrzim igrati protiv Đokovića"

Sport.ba
09. 10. 2018 - 13:32
0
Shares

Rivalitet između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića možda je i najveći u istoriji tenisa, pošto su se sretali najviše puta u Open eri. Španski i srpski teniser ukrstili su rekete čak 52 puta, od toga nevjerovatnih 24 puta u finalima turnira. Blaga prednost u pobjedama je na strani Đokovića i upravo to je razlog zašto je Nadal priznao da je srećniji kada mu ždrijeb dodijeli nekog drugog protivnika.

"Više volim da igram protiv drugih igrača, ali šta je tu je. Na kraju krajeva moram da budem iskren. Nisam glup, kada već dođem do finala nekog turnira, uvijek priželjkujem da igram protiv igrača protiv kojeg imam veće šanse za pobjedu. Na kraju, ipak, često igram protiv njega u finalima. Igrali smo mnogo puta i uvijek su to jako uzbudljivi mečevi. Igrati takve mečeve, protiv tako velikih igrača, je zaista poseban osjećaj."

"Jedan od takvih mečeva bilo je finale Australian Opena 2012. godine. Iako sam izgubio, ponosan sam što sam učestvovao u jednom takvom duelu. Opšti utisak je da je to finale jedan od najzanimljivijih mečeva u istoriji tenisa. Posebno pamtim i polufinale Roland Garrosa protiv Novaka iz 2013. Tada smo obojica igrali na visokom nivou, a meč je bio sjajan pošto smo igrali mnogo dugih poena, bili smo na gornjoj granici svojih mogućnosti i bio je to jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri te sam ponosan što sam na kraju pobijedio."

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti