05. 10. 2018 - 09:27
13. kolo BH Telecom Premijer lige: Lider ide u Doboj kod...
907
Shares
13. kolo BH Telecom Premijer lige: Lider ide u Doboj kod Kaknja, Čelik na Grbavici

NEKOLIKO ZANIMLJIVIH DUELA

13. kolo BH Telecom Premijer lige: Lider ide u Doboj kod Kaknja, Čelik na Grbavici

Sport.ba
05. 10. 2018 - 09:27
0
Shares

Zbog općih izbora u Bosni i Hercegovini 13. kolo najelitnijeg ranga bh. fubala će se odigrati u petak i u subotu.

Kolo će otvoriti duel između posrnulog Željezničara i zeničkog Čelika na Grbavici u 18:00 sati. Izabranici Milomira Odovića će  tražiti pobjedu u ovom duelu kako bi barem koliko toliko ostali u korak za vodećim dvojcem. S obzirom na formu Plavih, Zeničani se mogu nadati povoljnom rezultatu u ovoj utakmici. 

Mostarski Zrinjski će u subotu na megdan GOŠK-u u Gabelu. Plemići su veliki favoriti u ovom meču i imperativ im je sigurno tri boda kako bi i dalje bili najveća pretnja Sarajevu. Blaž Slišković može računati na većinu igrača u ovom duelu tako da će sve osim pobjede Mostaraca biti veliko iznenađenje.

Lider Sarajevo ide u Doboj kod Kaknja gdje će igrati utakmicu protiv domaćina Mladosti. Ekipa Mladosti nakon smjene stručnog štaba u posljednje vrijeme igra izuzetno dobro i u posljednjem kolu su pobijedili Zvijezdu-09 u gostima sa 0-2. Sarajlije su samo prije tri dana gostovale u Kaknju, ali kod Rudara u okviru osmine finala Kupa BiH- Prolaz su izborili tek nakon bolje izvedenih jedanaesteraca. Umor je prisutan kod izabranika Husrefa Musemića, ali će morati skupiti svu snagu kada u subotu izađu na MGM Arenu. 

Ekipa Slobode ove sezone igra neprepoznatljivo, te su angažovanjem Zlatana Nalića napravili pun pogodak. U subotu će na Tušnju dočekati posljednju ekipu na tabeli Zvijezdu-09 i navijači iz Tuzle se nadaju nastavku uspješnog niza, koji je bio prekinut sredinom ove sedmice nakon nesretnog ispadanja iz kupa BiH kada su ih nakon jedanaesteraca eliminisali igrači Širokog Brijega. 

NK Široki Brijeg će kući dočekati Krupu koja nakon odlaska Elvira Koljića ne zna za pobjedu. Širokobriježani su favoriti u ovom meču i tri boda bi značilo da su se opet uključili u borbu za sami vrh. 

Radnik će nakon poraza protiv Sarajeva na Koševu iskupljenje tražiti pred domaćom publikom u duelu protiv Tuzle Citya. Izabranici Mladena Žižovića bi se pobjedom vratili u borbu za sami vrh, ali tu će se pitati i ekipa novog premijerligaša koja iz kola u kolo sve bolje igra.

Raspored i satnica 13. kola BH Telecom Premijer lige:

Petak: FK Željezničar - NK Čelik (18:00 sati)

Subota: FK Sloboda Tuzla- FK Zvijezda-09 (15:30 sati)

              FK Radnik - FK Tuzla City (15:30 sati)

              NK GOŠK - HŠK Zrinjski (15:30 sati)

              Mladost Doboj Kakanj - FK Sarajevo (15:30 sati)

              NK Široki Brijeg - FK Krupa na Vrbasu (18:30 sati)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti