03. 10. 2018 - 14:12
OVO MU BAŠ NE IDE U PRILOG, VELIKA KARIJERA PRED NEOČEKIVANIM...
907
Shares
OVO MU BAŠ NE IDE U PRILOG, VELIKA KARIJERA PRED NEOČEKIVANIM KRAJEM: Progovorila majka žene koja tvrdi da ju je Ronaldo napastvovao

MOJA KĆERKA SE SLOMILA...

OVO MU BAŠ NE IDE U PRILOG, VELIKA KARIJERA PRED NEOČEKIVANIM KRAJEM: Progovorila majka žene koja tvrdi da ju je Ronaldo napastvovao

Sport.ba
03. 10. 2018 - 14:12
0
Shares

Cristiano Ronaldo je i dalje u centru pažnje zbog optužbi za napastvovanje djevojke 2009. godine u SAD-u. Zvijezda Juventusa i njegov agent Jorge Mendes odbacili su optužbe Kathryn Mayorge, koja tvrdi kako ju je poznati nogometaš iskoristio i napastvovao u hotelu u kojem je radila kao hostesa, ali američka policija otvorila je ipak istragu. 

Amerikanci su odmah stvar shvatili ozbiljno, a bitno je naglasiti da u Nevadi ne postoji zastara za napastvovanje pa Ronaldu, koji je sve nazvao 'fake newsom', prijeti doživotan zatvor. 34-godišnja Kathryn je odlučila prekinuti šutnju dugu devet godina, a Ronaldo joj je tada sporazumno platio gotovo 300 hiljada eura kako bi šutjela. Naravno, Portugalac je ekspresno demantirao sve i poručio kako je sve laž.

"Neću dozvoliti da neko preko mog imena stječe popularnost, a pogotovo ne da me optužuje za tako gnusnu stvar", poručio je igrač Juventusa. Policija u Las Vegasu je ponovno otvorila istragu, a Kathryn je u policijskoj stanici ispričala da je Ronaldo nosio lančić s križem, koji više nikada nije nosio. "Vrištala sam i govorila ne, ne, ne, ne. Molila sam ga da prestane, ali on je skočio na mene i imao svoj lančić na kojem je bio krst. Pitala sam ga što će Bog reći na to što mi radi. Želim samo pravdu, ne zanima me nikakav novac. Hoću samo da cijeli svijet zna istinu", poručila je manekenka. Sad se javila i majka žene koja je optužila Cristiana Ronalda.

"Moja kći nikad nije bila ista nakon toga. Ona bi se svaki put slomila kad bi vidjela Ronalda na nekom od plakata", rekla je majka Kathryn Mayorge. Ronaldo je, prema nekim izvještajima koje novine nisu potvrdile, 2009. tvrdio kako je pristala na odnos, ali u mailovima koje je poslao njegov portugalski odvjetnički tim, priznaje kako mu je djevojka rekla da prestane i nekoliko puta je rekla 'ne'.

"Ležala je na boku. Nismo mijenjali poziciju 5 do 7 minuta. Rekla je da ne želi, ali se učinila dostupnom. Govorila mi je 'nemoj, nisam kao druge' i poslije sam se izvinio. Nije se žalila da je bilo brutalno, žalila se da sam je prisilio. Ali nije spominjala da će otići na policiju", obrazložio je navodno nogometaš.

Iako je prihvatila 375.000 dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju, Mayorga se ipak odlučila izaći u javnost s cijelom pričom.

"Novac sam iskoristila za svoje liječenje. Pa jesam li ja to trebala plaćati!? Brutalno me iskoristio i napastvovao", rekla je Kathryn i dodala kako su prije nagodbe Ronaldovi odvjetnici unajmili privatne detektive da je prate i iskopaju nešto što bi je diskreditiralo, motrili su joj kuću i brojali kazne za parkiranje. Tvrdili su i da njezin posao hostese nije bio baš za "dobre cure". 

Ronaldo je odbacio sve optužbe, a njegovi odvjetnici najavili su tužbu protiv njemačkog Der Spiegela koji je objavio intervju Kathryn Mayorge i pokrenuo cijelu priču preko Football Leaksa. Međutim, Der Spiegel uživa veliki ugled u svijetu i sigurno ne bi tek tako pustio ovu priču. Mnogi se pitaju samo jedno - da li je jedna velika karijera pred iznenadnim i strahovitim padom? Saznat ćemo narednih mjeseci...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti