21. 09. 2018 - 18:03
Četrnaest saveza podržalo Čeferina za novi mandat predsjednika...
907
Shares
Četrnaest saveza podržalo Čeferina za novi mandat predsjednika UEFA-e

MEĐU NJIMA I NAŠ SAVEZ

Četrnaest saveza podržalo Čeferina za novi mandat predsjednika UEFA-e

Sport.ba
21. 09. 2018 - 18:03
0
Shares

U Bukureštu je jučer održan sastanak čelnika 14 nacionalnih fudbalskih saveza jugoistočne Evrope, gdje su javno podržali Aleksandera Čeferina za novi mandat predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Vodeći ljudi FS Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Makedonije, Grčke, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovenije i Turske dali su podršku aktuelnom predsjedniku UEFA-e na predstojećim izborima koji će se održati na Kongresu u Rimu 7. februara 2019. godine, navodi se u deklaraciji potpisanoj na sastanku u Bukureštu.

”Učesnici su diskutovali i o prijedlogu mogućeg regionalnog takmičenja omladinskih kategorija, koji u narednom periodu treba biti detaljnije razrađen. Sve asocijacije su preliminarno podržale koncept turnirskog sistema takmičenja koji je predložio FS Rumunije, a FS Turske izrazio je spremnost da bude domaćin prvog takvog turnira”, istakli su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Predstavnik UEFA-e Noel Mooney prezentirao je način na koji se putem implementacije UEFA GROW programa može povećati broj mladih osoba involviranih u fudbalske aktivnosti, s daljim pozitivnim refleksijama na imidž asocijacije i povrat uloženih sredstava. Istaknuto je da su za realizaciju navedenog programa veoma bitni razumijevanje i podrška državnih organa, kao i relevantni zakonski propisi.

Na kraju sastanka, predstavnici turskog saveza su informisali ostale učesnike o svim aspektima kandidature za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2024. godine. 

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti