20. 09. 2018 - 11:21
KAKO JE MOGUĆE DA ON I DALJE SUDI?! Izbacio je Srbiju s...
907
Shares
KAKO JE MOGUĆE DA ON I DALJE SUDI?! Izbacio je Srbiju s Mundijala, a sada bacio u očaj Ronalda!

KO ŠTITI FELIXA BRYCHA?!

KAKO JE MOGUĆE DA ON I DALJE SUDI?! Izbacio je Srbiju s Mundijala, a sada bacio u očaj Ronalda!

Sport.ba
20. 09. 2018 - 11:21
0
Shares

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristijano Ronaldo željet će što prije zaboraviti svoj debi u dresu Juventusa u Ligi prvaka. Portugalac je po prvi put u karijeri dobio crveni karton u jednom meču najelitnijeg fudbalskog takmičenja, što ne bi bilo nimalo čudno da odluku o kazni nije donio kontroverzni sudija Felix Brych.

1

Pomenuti arbitar prije samo nekoliko mjeseci bio je u centru pažmnje nakon što je na Mundijalu u Rusiji odbio da dosudi više nego čist penal za Srbiju protiv Švicarske. Ronaldo je sinoć u jednom duelu potkačio igrača Valencije Murilla koji je pao, a onda ga je uhvatio za glavu gestikulirajući da rival simulira povredu, nakon čega je uslijedila žestoka reakcija sudije poslije koje je Portugalac bio u nevjerici.

Ronaldo je završio u suzama, ponavljajući da nije ništa uradio. Uz sve to, tokom meča Brych je sudio penale kao na traci, od kojih su dva od tri itekako sumnjiva. Tako su na kraju su na njega bili ljuti bukvalno svi. Miralem Pjanić je realizovao obje prilike s bijele tačke, dok je Parejo promašio za domaće. 

S druge strane, arbitar koji u Bundesligi važi za jednog od boljih u meču Srbije i Švicarske nije svirao penal nakon povlačenja Aleksandra Mitrovića u  kaznenom prostoru od strane dvojice švicarskih igrača. Iako je posao arbitra da dijeli pravdu i bude "nevidljiv", Brychu to očito ne polazi za rukom pa je na posljednje dvije međunarodne utakmice koje je vodio upravo on u prvom planu.

Poslije njegovih odluka Srbija je ostala bez izuzetno bitnih bodova, dok Ronalda čeka kazna. UEFA, na čijoj se dodjeli nagrada u Grimaldi forumu nova zvijezda Juventusa nije pojavila, donosi odluku o suspenziji. Ona je nominalno dva meča, što bi značilo da Cristiano propušta gostovanje na "Old Traffordu". U još gorem scenariju, ona bi mogla da bude i tri, ako se uz isključenje prikači i nasilno ponašanje, može biti i duža.

ronaldo-plac

Vjerovatno je to i razlog zbog kojeg se mnogi pitaju da li je ovo organizovana "osveta" ili samo prestroga odluka njemačkog arbitra i njegovih pomoćnika.

"Sramota za fudbal. Pravda će izaći na vidjelo. Oni žele uništiti mog brata, ali Bog nikada ne spava. Platit će veliku cijenu za ove suze. Oni ga žele spustiti na zemlju, ali neće uspjeti", napisala je Katie Aveiro, Ronaldova sestra, na društvenim mrežama.

Brych ima bogatu historiju grešaka. Jednu od najvećih napravio je 2013. godine kada kada je priznao "fantomski gol", kako su ga mediji u Njemačkoj prozvali. Na meču Bundeslige između Hoffenheima i Bayer Leverkusena, pri rezultatu 0:1, priznao je gol za goste iako je lopta u mrežu ušla s vanjske strane. Pitanje je samo do kada će Felix biti povlašten?!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti