20. 09. 2018 - 08:58
Cocu: Želimo i u Evropi pokazati kvalitet Fenerbahčea!
907
Shares
Cocu: Želimo i u Evropi pokazati kvalitet Fenerbahčea!

PRED GOSTOVANJE NA MAKSIMIRU

Cocu: Želimo i u Evropi pokazati kvalitet Fenerbahčea!

Sport.ba
20. 09. 2018 - 08:58
0
Shares

Trener Fenerbahčea Phillip Cocu je uoči meča protiv Dinamo Zagreba na Maksimiru u okviru grupe "D" prvog kola Evropske lige istakao da će njegova ekipa pokušati ostvariti što bolji rezultat.

"Odigrat ćemo najbolje što možemo. Želimo ostvariti najbolji mogući rezultat", kazao je Cocu na konferenciji za medije u Zagrebu, napominjući kako će sutra igrati protiv dosta mlade ekipe.

"Igrat ćemo protiv ekipe koja je kreativna i dobro organizovana, ekipe koja ima dobar tehnički potencijal", rekao je Cocu, dodajući kako je svjestan da meč protiv Dinama neće biti lagan.

"Znamo da će biti teško. Imamo naše ciljeve. U tom smislu, želimo ostvariti dobar rezultat. Zaista imamo potrebu da postignemo dobar rezultat", kazao je trener Fenera. Dodao je i kako želi da njegov tim počne igrati dobro i u domaćem prvenstvu.

"Potrebno je da i u domaćoj ligi zaigramo dobro. Ali, za nas je i Evropa važna. Iskustvo koje ovdje prikupljamo je za nas vrlo vrijedno. Želimo i u Evropi pokazati kvalitet Fenerbahčea. Naš najveći cilj je da ponovo igramo u Ligi prvaka. A jedini način da budete u Ligi prvaka je da budete prvak u turskoj ligi", rekao je Cocu. Napomenuo je kako ne misli da je Fener u utakmici protiv Dinama veliki favorit.

"Oba tima će izaći na teren kako bi pobijedili. Rezultat koji ovdje ostvarimo povećat će nam samopouzdanje u narednim utakmicama", kazao je Cocu.

Nogometaš Fenerbahčea Mehmet Topal je u obraćanju novinarima kazao da je Dinamo dobra i kvalitetna ekipa.

"Svjesni smo da igramo protiv slavnog kluba zemlje koja je bila druga u svijetu. Ipak, želimo sutra odigrati dobro i pobijediti", rekao je Topal.

Dodao je da Dinamo Zagreb ima vrlo talentovane igrače, napominjući da zbog toga moraju mnogo trčati kako bi ostvarili dobar rezultat.

"Naš cilj je da prođemo grupu. Ako bi bili prvi u grupi to bi za nas bilo odlično. Zato se nadam da ćemo osvojiti prva tri boda", kazao je Topal.

Nogometaši Fenera su sinoć obavili i posljednji trening pred večerašnji duel protiv Dinamo Zagreba. Utakmica Dinamo Zagreb - Fenerbahče na programu je od 21.00 sat.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti