19. 09. 2018 - 18:34
Velkoski u Zidaneovom stilu izbacio Velež, Zrinjski slavio...
907
Shares
Velkoski u Zidaneovom stilu izbacio Velež, Zrinjski slavio nakon penala

KUP BIH

Velkoski u Zidaneovom stilu izbacio Velež, Zrinjski slavio nakon penala

Sport.ba
19. 09. 2018 - 18:34
0
Shares

Danas je odigrano 14 utakmica šesnaestine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. U jednom od derbija Sarajevo je na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima savladalo Velež rezultatom 1:0.

 Jedini pogodak na utakmici postigao je Krste Velkoski spektakularnim udarcem iz voleja u 58 minuti. Bio je to jedan od ljepših pogodaka Velkoskog ikada u dresu Sarajeva. 

Husref Musemić nije mnogo kalkulisao sa sastavom, u Mostar nisu doputovali Pidro i Adukor dok su svi ostali konkurisali za utakmicu. 

Utakmicu su počeli: Džafić, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Bekić, Stanojević, Mustafić, Rahmanović, Halilović, Velkoski i Handžić. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su Ahmetović, Crepulja i Tatar. Jedinu mrlju bacila je povreda Ahmetovića, koji je u igri proveo samo 15-ak minuta, a onda ga je zamijenio Tatar.

Fudbalere FK Sarajevo u subotu očekuje utakmica u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim će na gostovanje protiv ekipe Krupe, susret se igra od 16:30h.

Tuzla City na Tušnju je dočekla Zrinjski, koji je slavio tek nakon penala sa 4:2. Od ostalih rezultata izdvajamo pobjedu Krupe u Zenici, Zvijezde 09 protiv Mladosti iz Doboj Kaknja, te Slobode kod Mettaleghea.

Rezultati šesnaestine finala nogometnog Kupa BiH:

Igman Konjic - Rudar Prijedor 0:2 

Kozara – Radnik 1:4 

Velež - Sarajevo 0:1

Moševac - Rudar Kakanj 1:1 (4:5 nakon penala)

Tuzla City - Zrinjski 0:0 (2:4 nakon penala)

Čelik – Krupa 1:2  

Zvijezda 09 - Mladost Doboj Kakanj 1:0 

Alfa Modriča – Borac 1:3 

Metalleghe BSI – Sloboda 0:1 

Sloga Gornje Crnjelovo – Slavija 4:0 

Mladost Kikači – Leotar 3:2

Bosna Visoko – GOŠK 1:2 

TOŠK – Goražde 3:0 

Pobjeda - Zvijezda Gradačac 1:3 

Podsjetimo, večeras od 19.30 sati na Pecari se sastaju Široki Brijeg i Željezničar, dok se ekipa Klis već plasirala u osminu finala s obzirom na to da je Sloga Doboj odustala od takmičenja. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti