14. 09. 2018 - 10:16
Prosinečki: " Ni s kim nisam bio u sukobu, Begović shvata da...
907
Shares
Prosinečki:

SELEKTOR BH REPREZENTACIJE

Prosinečki: " Ni s kim nisam bio u sukobu, Begović shvata da je pogriješio"

Sport.ba
14. 09. 2018 - 10:16
0
Shares

Selektor reprezentacije BiH, Robert Prosinečki za sada radi odličan posao. Naša selekcija je stoprocentna u doadašnjem dijelu Lige nacija, a Robi je to i prokomentarisao.

"Super. Nakon dva kola imamo šest bodova. Austrija je odlična reprezentacija, prava ekipa i ova pobjeda nije mala stvar. Nije bilo lako, namučili smo se da ih dobijemo, ali samim tim pobjeda je još slađa i veća. S druge strane, Sjeverne Irce smo u Belfastu pobijedili na račun sreće, ali i karaktera. Naravno da je nama osnovni cilj plasman na Euro, sve osim toga ne dolazi u obzir, ali užasno sam sretan i s ove dvije pobjede u Ligi nacija. Kako i sam znaš, svaki trijumf je važan, svaku utakmicu valja dobiti jer pobjeda nosi puno toga. Diže se samopouzdanje u momčadi, atmosfera je u svlačionici bolja, a to nam puno može dobroga donijeti u kvalifikacijama za EP”, rekao je Robert.

robi1

Kažete da je sad atmosfera u reprezentaciji dobra. Dakle, izgladili ste sukob s vratarom Asmirom Begovićem? ”Sukob kažeš? Vama novinarima najvažniji su sukobi. Ni s kim ja nisam bio u sukobu. Poanta priče je bila ta da nisam želio da mi bilo tko bira utakmice i odlučuje kad će doći igrati za reprezentaciju. Dečko je kasnije došao, shvatio je da je pogriješio i idemo dalje.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti