12. 09. 2018 - 22:28
"Trči, igraš za novac koji sam odvojio djeci od usta"
907
Shares

MARCO ASENSIO ZA PANENCU:

"Trči, igraš za novac koji sam odvojio djeci od usta"

Sport.ba
12. 09. 2018 - 22:28
0
Shares

Cristiano Ronaldo je napustio Real, Gareth Bale i Karim Benzema su također bili pred odlaskom, a u Madridu tek očekuju spektakularna pojačanja. Thibaut Courtois je stigao, a Eden Hazard ipak ostao na "Stamford Bridgeu".

hazard1

Odlaskom sjajnog Portugalaca dres Real Madrida s brojem sedam je ostao upražnjen. Prema navodima medija, Španci planiraju da uskoro legendarni broj dodijele mladoj zvijezdi Marcu Asensiju. 

To je najavio kapiten Sergio Ramos, čija je zapravo i bila ideja da "sedmicu" dodijele jednom od najtalentiranijih fudbalera svijeta. Ofanzivni vezista je "eksplodirao" prošle sezone pod trenerskom palicom Zinédine Zidanea, a očekuje se da kod novog trenera Julen Lopeteguija ima još zapaženiju ulogu.

ramos3

Samim tim, i više prilike da opravda dres koji je, osim Ronalda, nosila legenda "kraljevskog kluba" - Raul. Sigurno da je ovo sezona odluke za Asensija... Mladi ofanzivac bio je odličan sinoć protiv Hrvatske, uvjerite se i sami.

Fantastična lijeva noga, nevjerovatan osjećaj za asistenciju. Imao ih je čak tri protiv Vatrenih. Danas je magazin "Panenca" objavio intervju s njim u kom je Španac  imao priliku da objasni neke od stvari iz svoje dosadašnje karijere. Vrlo zanimljiva je bila njegova konstatacija na pitanje pritiska u Real Madridu.

"Ma, to nije ništa u odnosu na ono što sam doživio na Majorci. Tamo ponekad možete da čujete sa tribina kako vam dobacuju ´Trči, igraš se s novcem moje djece'", rekao je Asensio.

Nova uloga u Real Madridu? Sada kada je Cristijano Ronaldo napustio klub mnogo se više očekuje od ovog mladog 22-godišnjeg fudbalera.

"S ili bez Cristijana, pristupam novoj sezoni s mnogo nade. Želim zadržati mjesto u timu i imati važnu rolu. Počeo sam sezonu dobro i vrijedno radim".

real-bale-carvajal-asensioDa li možemo očekivati da Asensio nosi neki drugi broj umesto sadašnjeg broja 20?

"Ne želim da nosim cijelu karijeru broj 20. Mislim da to opisuje sve ono kako se osećam. Da li bih volio da promijenim broj? Naravno. Vidjećemo šta će se dogoditi".

spanija-diegocosta-lucas-asensioZidaneov uticaj?

"Uvijek mi je govorio da se ne uvlačim u situacije koje nisu u mojoj glavi. Da ignorišem sve što se govori van kluba. Ljudi govore dosta stvari - posebno kada ste u Real Madridu. Velika su očekivanja. Rekao mi je da gledam samo na fudbal. Da se pobrinem da su mi porodične stvari stabilne i sigurne. I da ne odbacim sve ono što sam do sada postigao".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti