12. 09. 2018 - 22:08
Džeko dobio ponudu života: Ovo nije ni sanjao, ali stigao je i...
907
Shares
Džeko dobio ponudu života: Ovo nije ni sanjao, ali stigao je i poziv od kojeg mu je srce zalupalo

ROMA ILI NSBIH?!

Džeko dobio ponudu života: Ovo nije ni sanjao, ali stigao je i poziv od kojeg mu je srce zalupalo

Sport.ba
12. 09. 2018 - 22:08
0
Shares

Prema pisanju italijanskih medija Edin Džeko je odlučio produžiti ugovor s Romom, a zvanična potvrda trebala bi doći za nekoliko dana. Tako je cijenjeni „Calciomercato“ objavio večeras da je kapiten BiH pristao na novi ugovor koji bi ga zadržao u Rimu dodatnu sezonu što bi značilo da će na "Olimpicu" ostati do ljeta 2021.

Tada bi imao 35 godina, te bi vjerovatno i okačio kopačke o klin u redovima Vučice. Ipak, to nije sve, jer su kolege iz Italije objavile da će Džeko najvjerovatnije nakon završetka karijere ostati u Romi, te se priključiti legendarnom Francescu Tottiju na jednoj od direktorskih pozicija.

dzeko-totti

Navodno, Džeko je pristao u posljednjoj godini ugovora na manju platu, te bi umjesto 4,5 miliona eura po sezoni trebao zarađivati četiri miliona eura. „Calciomercato“ prenosi da bi Džeko trebao raditi s Monchijem i Tottijem, ali dodaju da to nije sigurno jer postoji mogućnost da dobije neku od funkcija u NSBiH.

Džeko je od dolaska u Romu odigrao 142 utakmice, a postigao je 72 pogotka. Da li će prihvatiti ponudu i produžiti sa Vučicom ili će možda zaputiti se u domovinu i preuzeti neku od funkcija u Savezu - vidjet ćemo u narednom periodu. Inače, Dijamant je sinoć postigao jedini pogodak u trijumfu BiH nad Austrijom u Zenici.

dzeko

dzeko

dzeko3

dzeko1

dzeko

dzeko

dzeko

dzeko

dzeko

dzeko

edin-dzeko

(Sport.ba)

Učitaj još novosti