12. 09. 2018 - 13:14
Oglasio se ITF: Pala ODLUKA o Sereni Williams
907
Shares
Oglasio se ITF: Pala ODLUKA o Sereni Williams

RAMOS SUDIO U SKLADU SA PRAVILIMA

Oglasio se ITF: Pala ODLUKA o Sereni Williams

Sport.ba
12. 09. 2018 - 13:14
0
Shares

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je prije 2 dana su odluke sudije finalnog meča u ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu SAD Carlosa Ramosa u skladu sa pravilima, kada je kažnjavao američku teniserku Serenu Williams.

Williams je tokom finala US opena u subotu nazvala Ramosa "lopovom", pošto joj je oduzeo poen jer je slomila reket, upozorio je da je prekršila pravila o "coachingu" i oduzeo joj gem posle žestokih uvreda koje mu je uputila.    

Titulu je osvojila Naomi Osaka iz Japana pobedom od 6:2, 6:4, a organizatori su kaznili Williams sa 17.000 dolara zbog kršenja tri pravila.

Ona je poslije meča rekla da je seksistički to što joj je oduzet gem, pošto se to u muškoj konkurenciji nikada ne bi dogodilo. 

ITF je saopštio da se Ramos u svakom trenutku ponašao profesionalno.

"Jasno je da će ovaj incident izazvati debatu. U isto vrijeme, važno je sjetiti se da je gospodin Ramos obavljao svoj posao u skladu sa pravilima. Njegove odluke su u skladu sa pravilima i potvrđene su kroz odluku US opena da se kazni gospođa Williams za tri prekršaja" navodi se u saopštenju ITF.

Osvajačica 23 Grand Slama ima podršku Svjetskog udruženja teniserki, WTA.

"WTA vjeruje da ne bi trebalo da postoje razlike u standardima tolerancije za emocije koje izraze žene i emocije koje izraze muškarci. Mi ne vjerujemo da je to urađeno", rekao je izvršni direktor WTA Steve Simon.

Williams na kraju meča nije željela da se rukuje sa Ramosom. Ona je kao finalistkinja US opena zaradila 1,85 miliona dolara i kazna će joj biti odbijena od te nagrade.

(Sport.ba/Agencije)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti