12. 09. 2018 - 11:54
"On je NAJBOLJI sportista SVIH VREMENA"
907
Shares

WILANDER O ĐOKOVIĆU

"On je NAJBOLJI sportista SVIH VREMENA"

Sport.ba
12. 09. 2018 - 11:54
0
Shares

Ili govori najbolje ili najgore. Slavni teniser ne zna naći sredinu u slučaju Novak Đoković. Mats Wilander je za francuske novine 'L'Equipe' dao zanimljivu izjavu koja se tiče najboljeg srpskog tenisera. 

novak

"Đoković je dostigao najveći mogući nivo. Da li je bolji od Federera i Nadala? Vjerovatno. Zbog toga što niko ne može da ga 'rani'. Nevjerovatno je sa kakvom lakoćom uspijeeva da učini ovu igru tako jednostavnom. Bez previše komplikovanja, bez nepotrebnih rizika. Nema slabosti u njegovoj igri. On je čovjek zid. Ne možete ga probiti.", sipao je Wilander hvalospjevima Novaka Đokovića, ali tu nije stao. 

novak2

"Sve rečeno govori da se radi o najboljem sportisti u historiji tenisa i jednog od najboljih u historiji sporta. Stavio bih ga u istu kategoriju sa Michaelom Jordanom i Muhammadom Alijem. Možemo da dodamo i Bolta", završio je Wilander. 

Novak Đoković je prošle nedjelje osvojio US Open, koji mu je bio 14. osvojeni Grand Slam u karijeri. Nole je uspio svoga najvećeg kritičara pretvoriti u najvećeg fana. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti