12. 09. 2018 - 10:03
Modrić: "Ovo je NEDOPUSTIVO, neki igrači kao da..."
907
Shares
Modrić:

OGLASIO SE KAPITEN

Modrić: "Ovo je NEDOPUSTIVO, neki igrači kao da..."

Sport.ba
12. 09. 2018 - 10:03
0
Shares

Sinoć je reprezentacije Hrvatske doživjela debakl u Elcheu gdje ih je domaća Španija pregazila sa 6:0. Nakon najvećeg poraza u historiji reprezentacije, oglasio se i kapiten Luka Modrić. 

modric1

"Jako težak poraz. U utakmicu smo ušli u prvih 20 minuta jako dobro, imali smo dvije-tri, ajmo reći, čiste šanse. Nismo zabili, a nakon što smo primili prvi gol, a pogotovo drugi, totalno smo se raspali, počeli smo igrači svako za sebe, ne pomagati jedan drugome, stajati daleko od igrača, a protiv ovakve ekipe to ubistvo.", rekao je Modrić pa je dodao:

"Na kraju je rezultat još, što je žalosno, dobar, ali trebamo izvući pouke iz ovoga. Ako nismo na sto posto, ako pristup nije u svakoj utakmici kao što je bio na Svjetskom prvenstvu, teško možemo igrati protiv bilo kakve ekipe, a pogotovo protiv Španije.“

modric2

Modrić kaže kako ne treba žaliti, već da treba izvući pouke iz narednih mečeva.

„Ako iz ovoga izvučemo pouku za ubuduće bit će dobro, a ja vjerujem da hoćemo. Šta je tu je, trebamo gledati prema naprijed. Najlakše bi bilo kritizirati i reći da sve ne valja. Ne bih to htio, ali moram naglasiti da pristup u svakoj utakmici mora biti bitno drugačiji."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti