10. 09. 2018 - 04:47
IBRA SE OGLASIO O FINALU US OPENA I POKRENUO NEVIĐENU LAVINU:...
907
Shares
IBRA SE OGLASIO O FINALU US OPENA I POKRENUO NEVIĐENU LAVINU: Evo šta kaže Šveđanin bh. korijena

STAO UZ NOVAKA

IBRA SE OGLASIO O FINALU US OPENA I POKRENUO NEVIĐENU LAVINU: Evo šta kaže Šveđanin bh. korijena

Sport.ba
10. 09. 2018 - 04:47
0
Shares

Novak Đoković osvojio je US Open pobjedom u finalu nad Juanom Martinom Del Potrom s 3:0. Prvi reket Srbije bio je uvjerljiv i slavio po setovima sa 6:3, 7:6(4), 6:3 nakon tri sata i 18 minuta igre pred 23.771 gledatelja na "Arthur Ashe Stadiumu".

Đokoviću je ovo 14. Grand Slam naslov. Trećim trijumfom na US Openu izjednačio se po broju titula na najvećim turnirima s legendarnim Peteom Samprasom na trećem mjestu. Ispred njih su samo Nadal sa 17 i Federer s 20 Grand Slam trofeja. Što znači da nije nemoguće da Nole u budućnosti zasjedne i na sami tron.

novak-delpo

Novak Đoković imao je veliku podršku prije meča, brojne poznate holivudske zvijezde svjedočile su odličnom finalu, a uz srpskog asa stao je i bivši švedski reprezentativac bh. korijena Zlatan Ibrahimović.

ibrahimovic-la-galaxy

Popularni Ibra, trenutno član Los Angeles Galaxyja, je kratko prokomentarisao kako bi pokazao da prati meč, a jasno je pokazao da su njegove simpatije na strani prvog reketa Srbije.

- Idemooo - napisao je Zlatan na Twitteru. Ovo je očekivano izazvalo nevjerovatnu lavinu komentara što samo govori o popularnosti dvojice vrhunskih sportista.

novak-delpo

mole

novak

novak

novak-djokovic1

djokovic4

djokovic1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti