08. 09. 2018 - 12:00
JEDAN LIJEVO, DESNO DVA: Novak đuskao nakon plasmana u finale,...
907
Shares
JEDAN LIJEVO, DESNO DVA: Novak đuskao nakon plasmana u finale, a njegovi pokreti će vas dovesti do suza

US OPEN

JEDAN LIJEVO, DESNO DVA: Novak đuskao nakon plasmana u finale, a njegovi pokreti će vas dovesti do suza

Sport.ba
08. 09. 2018 - 12:00
0
Shares

Novak Đoković po osmi put se plasirao u finale US Opena, pošto je u polufinalu rutinski slavio protiv Japanca Keija Nishikorija s 3:0. Po setovima je bilo više nego uvjerljivih 6:3, 6:4, 6:2! Za titulu u Njujorku će se boriti s Juanom Martinom del Potrom.

delpotro

Nole je tako nastavio pohod ka tituli na posljednjem Grand Slam turniru sezone i to zaista na maestralan način. Dokazao je da je odlično tempirao formu, da u završnici turnira igra svoj najbolji tenis, pa je lagano došao i do šeste uzastopne pobjede na US Openu.

djokovic

Najbolji teniser Srbije odigrao je još jedan odličan meč i protivniku dozvolio svega dvije break lopte, ali Japanac nijednu nije iskoristio. Tako je stigao i do treće ovosezonske pobjede protiv Nishikorija. Meč je trajao nešto više od dva sata i 20 minuta.

djokovic1Novak je mnogo bolje ušao u meč i već na početku oduzeo servis Japancu. Nishikori nije izgledao dobro na startu meča, dok je Nole bio izuzetno skoncentrisan. Šesti igrač svijeta potvrdio je break, koji je i uspio sačuvati do kraja seta i slaviti sa 6:3. Ipak, početak narednog seta ispostavio se kao ključan u ovom duelu. 

djokovic-novak

Prva dva gema drugog perioda igre trajala su čak 25 minuta, skoro pa kao ceoijeli prvi set. Nije viđen break u ovom periodu igre, iako je itekako bilo prilike za oba igrača. Teniser iz Srbije ipak nastavio je s pritiskom na servis Japanca, te u šestom gemu pravi break i poveo je sa 4:2. Tu je vjerovatno pobjednik već bio poznat, jer je set rutinski priveo kraju i onda u trećem kao da se Kei predao.

djokovicTokom posljednjeg seta na terenu je postojao samo jedan teniser – Novak Đoković. Srpski teniser napravio je dva breaka i plasirao se u veliko finale, koji je na programu u nedjelju od 22 sata. Inače, prije ovog susreta u Njujorku, Novak je protiv Japanca imao skor od 14 pobjeda i samo dva poraza, a 15. trijumf u međusobnim duelima je vjerovatno i najvažniji budući da mu je osigurao čak osmo finale u Njujorku.

novak-djokovic

Ovu pobjedu proslavio je plesom ispred svlačionice. Nole i jedan dječak su đuskali dok se u pozadini čuo smijeh. Novakovi pokreti će i vas dovesti do suza.


Inače, sutrašnje finale ujedno će biti prvi duel velikih prijatelja u jednom Grand Slam finalu. Taj duel biće izuzetno značajan za oba tenisera jer će se, osim za titulu i 2.000 bodova, boriti i za treće mjesto na ATP listi. Spektakl je već zagarantovan...
Učitaj još novosti