07. 09. 2018 - 10:40
PEREZ SPREMIO SAMBU: Real Brazil 2020! Za 200.000.000 evra...
907
Shares
PEREZ SPREMIO SAMBU: Real Brazil 2020! Za 200.000.000 evra stiže nova era...

4 VELIKA TALENTA ZA NOVE GALAKTIKOSE

PEREZ SPREMIO SAMBU: Real Brazil 2020! Za 200.000.000 evra stiže nova era...

Blic.rs
07. 09. 2018 - 10:40
0
Shares

Čudno se nešto zbiva sa Real Madridom i Florentinom Perezom poslednjih godina. Nije to ona transfer politika na koju smo navikli od Don Florentina koji je kupovao šakom i kapom. Samo najbolje… Prošlo je više od četiri godine otkako je Perez doveo Hamesa Rordigeza kao poslednje galaktičko pojačanje u svom stilu. Čak ni Kolumbijac nije bio ta klasa poput ranijih Perezovih Galaktikosa, ali je zbog Mundijala tada bio hit na tržištu. Od tada Real posluje i kupuje kao manji klubovi. Oprezno, ekonomično i pre svega gledajući u budućnost.

perez

A čini se da Perezova vizija Realove budućnosti podrazumeva – fudbalsku sambu! Perez pravi buduću reprezentaciju Brazila u Madridu. Nije mu  pošlo za rukom da dovede Nejmara, ali zato dovodi njegove naslednike.

Iako smo godinama svedoci čudesnih priča o brazilskim talentima, stručnjaci i skauting službe najboljih svetskih klubova kažu da se trenutna poplava talenta ne pamti u poslednjih desetak godina u Brazilu. Eksplodirala je generacija vunderkindova rođenih od 1997. do 2001. godine kojoj se predviđa velika budućnost. Uglavnom su u pitanju ofanzivni igrači koje karakteriše ono što aktuelnim brazilskim reprezentativcima nedostaje poslednjih godina – prava brazilska škola. Ali su pored mašte i vica u igri, paralelno odgajani po savremenim fudbalskim pravilima i lako mogu da se uklope i pilagode zahtevima modernog evropskoig fudbala. Zato su bogati klubovi sa Starog kontineta poludeli za mladim Brazilcima, a Real tu prednjači…

vinicius

Još prošlog leta je Real pomerio granice i za 16-godišnjeg Vinisijusa Žuniora platio 45.000.000 evra učinivši ga ubedljivo najskupljim maloletnikom u istoriji fudbala. Ostavio ga je godinu dana da se kali u Flamengu i da diže publiku na noge. Ovog leta se priključio, napunio 18 godina i trenutno je član B tima u kojem se navikava na novi fudbalski život.

vinicius

Dok se čekalo da Vinisijus napuni 18 godina i preseli se u Madrid, Real je po istom receptu i za iste pare ovog leta ugrabio i Rodriga Goesa! Reč je o 17-godišnjem napadaču Santosa kojeg porede sa Robinjom i Nejmarom. Uglavnom igra na levoj strani napada, a brzina i tehnika su mu najjači aduti. Barselona i Liverpul su dugo važili kao favoriti za dovođenje “novog Nejmara”, a onda se pojavio Real i ekspresno za 45.000.000 evra završio transfer. Rodrigo je ostao poput Vinisijusa da sazreva u Brazilu i narednog leta će se prikljuliti Kraljevičima.

Ali to nije sve. Real je ozbiljan i u nameri da dovede Pedra Giljermea iz Fluminensea. On je centarafor i nešto stariji  je od Vinisijusa i Rodriga. Ima 21 godinu, a trebalo je da ovih dana debituje za reprezentaciju Brazila kod Titea da nije povredio koleno. Bio je na meti Sevilje, Rome i Milana, ali je ostao u Riju. Madridski As jutros piše da je Real Madrid vrlo ozbiljan u nameri da završi transfer na zimu. Iako otkupna klauzula Pedra iznosi 50.000.000 evra, Španci se nadaju da će završiti posao ponudom od 25.000.000 evropskih novčanica. I Pedro bi najverovatnije po dolasku bio pozajmljen nekom klubu dok se ne privikne na evropski fudbal.

Ni sa Pedrom nije kraj. Real Madrid se i dalje nada transferu Lukasa Pakete (21). Možda i najtalentovanijeg brazilskog fudbalera u ovom trenutku. Iako se spekuliše da je PSŽ za zimu ugovorio 50.000.000 evra težak transfer Flamengove “desetke”, u Realu veruju da priča nije gotova. I da će Paketa poput svakog Brazilca radije doći u Madrid nego u Pariz. Njega želi i Milan. Tandem Leonardo – Kaka je već počeo da ga ubeđuje, zainteresovani su i Barselona, mančesterski rivali, Čelsi, Liverpul…

“Nadam se da će imati briljantnu karijeru. Veliki sam fan tvoje leve noge. Zlatna je! Već sam rekao Vinisijusu šta mislim o tebi. On dolazi da igra kod nas, nadam se da ćeš i ti”, rekao je nedavno Realov bek Marselo u video poruci Paketi preko društvenih mreža.  

Paketa je dobio i poziv u A selekciju, nije mu potrebno kaljenje i odmah bi predstavljao pojačanje za Real. To su četiri ogromna talenta koja bi za godinu ili dve mogli da budu udarna snaga Reala. Za nekih 150.000.000 do 200.000.000 evra je moguće da ih Real okupi u Madridu. I dobije brazilski temelj za početak nove ere.

real-bale-carvajal-asensio

benzema-real

real

casemiro-benzema-bale-real

real-madrid

real1

Učitaj još novosti