05. 09. 2018 - 12:48
SHAQIRI RAZBJESNIO ŠVICARCE: To nije izvinjenje, to je...
907
Shares
SHAQIRI RAZBJESNIO ŠVICARCE:  To nije izvinjenje, to je uvreda! Nismo mi ograničeni!

BLICK

SHAQIRI RAZBJESNIO ŠVICARCE: To nije izvinjenje, to je uvreda! Nismo mi ograničeni!

Sport.ba
05. 09. 2018 - 12:48
0
Shares

Nakon velikog skandala reprezentativaca Švicarske na meču protiv Srbije, kada su nakon postignutih golova slavili uz popularnog "albanskog orla", situacija se počela smirivati. Tek što su mnogi počeli zaboravljati ovaj čin, ponovo se našao u prvom planu. Selektor Vladimir Petković okupio je igrače pred duel Lige nacija protiv Islanda, koji se igra u subotu, a spomenuti igrači su uputili izvinjenje zbog situacije koju su napravili.

"Zaista bi bilo glupo da to ponovimo. To se više nikada neće desiti", izjavio je Xaka, a izjavu prenosi švicarski Blick.

"Nisam želio nikome da stanem na žulj", poručio je Lichsteiner.

granit-xhaka-220618

"Izvinjavam se svima koji su pogođeni zbog mog poteza dok su gledali utakmicu u planinama", dodao je Shaqiri, a sva trojica su bili i novčano kažnjeni. Izvinjenje ofanzivca Liverpoola Švicarci su, pak, shvatili kao uvredu. Ugledni list Blick osuo je žestoku paljbu po svom reprezentativcu albanskih korijena.

xherdan-shaqiri-switzerland

"Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri i Stephan Lichtšteiner su priznali da su pogriješili u slučaju dvoglavog orla i izvinili se. Tačnije igrači Arsenala su priznali grešku, dok je Shaqiri problem podigao na još veći nivo. S potpuno nepotrebnim dodatakom da se izvinjava onima koji su gledali utakmicu u planinama, polio je novi litar benzina, u potpuno glupom maniru. Jeste gospodine Shaqiri, mi smo zemlja planina. Ali, ne, gospodine Shaqiri, nisu svi koji žive u planinama ograničenog uma, zagriženi nacionalisti", navodi se u komentaru urednika Blicka.

svicarska

Zbog ponašanja reprezentativaca pomenuti list je isprozivao i selektora reprezentacije Vladimira Petkovića, inače rođenog Sarajliju.

petkovic

"Selektor Petković je ostao nepokolebljivo tvrdoglav. Potvrdio je da će Granit Xhaka nositi kapitensku traku kada ne bude igrao Lichtsteiner. Pokazao je time da ne vidi koliko je duboka kriza identiteta u njegovom timu."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti