31. 08. 2018 - 08:14
NEOČEKIVANA REAKCIJA IZ RONALDOVOG TABORA OTKRIVA SVE: Izbor...
907
Shares
NEOČEKIVANA REAKCIJA IZ RONALDOVOG TABORA OTKRIVA SVE: Izbor je smiješan...

JORGE MENDES NIJE SKRIVAO BIJES

NEOČEKIVANA REAKCIJA IZ RONALDOVOG TABORA OTKRIVA SVE: Izbor je smiješan...

Sport.ba
31. 08. 2018 - 08:14
0
Shares

Luka Modrić je izabran za najboljeg nogometaša Evrope za sezonu 2017/18, u anketi UEFA-e. Rekli bismo potpuno zasluženo. Ceremoniju je pak zasjenilo neodazivanje Cristijana Ronalda. Pojedini mediji tvrde da je isključivi razlog što se Portugalac nije pojavio zapravo bio taj da je već znao da sjajnom Hrvatu ide prestižna nagrada.

luka

Svaka čast Mohamedu Salahu, koji je također bio protivkandidat, ali Modrić odigrao je sezonu iz snova i zasluženo je osvojio Uefinu nagradu za igrača godine i najboljeg veznog igrača. Izabralo ga je 55 novinara, po jedan iz svake Uefine zemlje članice, plus 80 trenera klubova koji su prošle godine igrali Ligu prvaka I Ligu Evrope.

salah3

Jorge Mendes, menadžer portugalske zvijezde, bio je poprilično bijesan nakon što je Luka u Monte Carlu proglašen za najboljeg igrača Evrope. Smatra da je Uefinu nagradu trebao dobiti njegov pulen.

"Nogomet se igra na terenu, a Ronaldo je tu pobjednik. Zabio je 15 golova i pomogao Realu da osvoji Ligu prvaka", rekao je Mendes i dodao: "To je smiješna odluka. Ronaldo je najbolji i pobjednik uopće nije trebao biti upitan."

Inače, Ronaldo se uopće nije pojavio u Monte Carlu, kao što smo već napomenuli, a navodno jer je znao da neće dobiti nagradu. A Juventusov direktor Giuseppe Marotta je dodao:

"Bila je to njegova lična odluka. Mi je poštujemo i istovremeno smo ogorčeni jer Ronaldo je bio sjajan prošle sezone u Ligi prvaka. Modrić pobjednik? Da sam ja novinar, glas bih dao Cristianu."

marotta-allegri-ne-ide-u-arsenal-221113-223285-bigModrić je u anketi, u kojoj su učestvovali treneri klubova koji su prošle sezone igrali evropska takmičenja i novinari iz 53 evropske zemlje, dobio 313 bodova, čak 90 više od bivšeg saigrača. Treći je bio Liverpoolov heroj Salah.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti