29. 08. 2018 - 08:30
KAKAV OBRAČUN: Livaja uletio s klupe pa šutnuo nogom Srbina u...
907
Shares
KAKAV OBRAČUN: Livaja uletio s klupe pa šutnuo nogom Srbina u prsa, slijedi drakonska kazna

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

KAKAV OBRAČUN: Livaja uletio s klupe pa šutnuo nogom Srbina u prsa, slijedi drakonska kazna

Sport.ba
29. 08. 2018 - 08:30
0
Shares

AEK i Vidi u Ateni su odigrali 1:1, te je nakon pobjede 2:1 u Budimpešti grčka ekipa ipak ušla u grupnu fazu Lige prvaka. Naš Anel Hadžić odigrao je cijeli meč u gostujućem sastavu, a Mantalos je u 48. minuti iz penala zabio za AEK.

Samo devet minuta kasnije Nego je izjednačio, a AEK je kraj dočekao sa čak dva igrača manje! Naime, Helder Lopes u 81. je isključen, a Marko Livaja u 90. i to - s klupe! Marko je, naime, u 84. minuti bio zamijenjen.

l

Bila je već 98. minuta kada su se klupe zakačile, pa je Livaja dobio crveni, a Hult žuti kod Grka, a Lazović žuti kod Mađara. U gužvi nakon susreta upravo je novopečeni reprezentativac Hrvatske pokazao svoje stare loše navike, vrativši se u teren dijeliti pravdu. Napadač Vidi MOL-a Darko Lazović uhvatio je za vrat AEK-ovog Niklasa Hulta, a Livaja je stao u zaštitu. Ovaj ga odguruje rukom po licu i Livaja ga udara nogom u prsa.

AEK je kroz rovovske dvije utakmice prepune isključenja i nervoze na kraju sačuvao prednost iz prvog susreta i izborio historijski uspjeh kojeg će Livaja, u minimalno tri iduća susreta, propustiti - ako ne dobije i još rigorozniju kaznu od UEFA-e. Nije baš da je nije zaslužio...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti