19. 08. 2018 - 18:09
"KUHA" SE PRED VELIKO FINALE "Novak laže, ne vjerujem kada...
907
Shares

PRED DUEL FEDERERA I ĐOKOVIĆA

"KUHA" SE PRED VELIKO FINALE "Novak laže, ne vjerujem kada priča o tome..."

Sport.ba
19. 08. 2018 - 18:09
0
Shares

Rivalitet Novaka Đokovića i Rogera Federera traje više od 12 godina. Počeo je 2006. godine na turniru u Monte Carlu. Tada je osamnaestogodišnji Novak Đoković otkinuo set tada prvom igraču svijeta, ali više nije mogao. Švicarac je slavio i bio je to početak jednog od najvećih rivaliteta u Open eri.

sdsad

Iste godine desilo se nešto što se spominje i danas. Igrao se Davis Cup između Srbije i Švicarske. Đoković je u pet setova savladao Stana Wawrinku, a zatim je lagano u tri seta poražen od Federera. Švicarac je nakon tog meča izjavio nešto što i dan danas Novakovi navijači pamte.

Naime, Đoković je u petom setu zatražio pomoć od fizioterapeuta, a Federer je rekao kako mu ne vjeruje te povrede.

“Ne verujem njegovim povredama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara, kada se priča o tim povredama“, rekao je tada Federer.

federer

Federer je šest godina poslije objasnio situaciju.

"Bio sam tada ljut na njega što je zvao fizioterapeuta da mu pomogne, a nije bilo razloga za to. Zloupotrebljavao je to pravilo. Igrao je peti set protiv mog ortaka Stana i tako je moralo biti. Sada su stvari oke."

djokovic

Novak i Roger večeras od 22 sata igraju finale Cinncinatija. Srpski teniser traži prvu titulu na ovom turniru, a Federer 99. titulu u karijeri.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti