18. 08. 2018 - 09:48
MANDŽUKIĆ PROGOVORIO O POVIJESNOM TRENUTKU MUNDIJALA: "Dalić...
907
Shares
MANDŽUKIĆ PROGOVORIO O POVIJESNOM TRENUTKU MUNDIJALA:

JUNAK HRVATSKE

MANDŽUKIĆ PROGOVORIO O POVIJESNOM TRENUTKU MUNDIJALA: "Dalić mi je rekao..."

Sport.ba
18. 08. 2018 - 09:48
0
Shares

Jedan od glavnih junaka sjajne hrvatske priče u Rusiji je svakako Mario Mandžukić. Osim što je svojom kvalitetom i iskustvom pridonosio dobroj igri on je i ponašanjem popravljao atmosferu koja je ionako bila dobra.

mm4

Prvi put se oglasio nakon Mundijala, a imao je dosta zanimljivih komentara.

mm3

Na pitanje zašto ovakav rezultat nije došao prije 2 godine, rekao je: "I tada smo dobro igrali, imali odličnu atmosferu, ali mislim da nam sreća nije bila saveznik. Tako je, vjerojatno, trebalo biti, iskustvo i muka više, da bi se sve potom, grupi koja je dugo zajedno, poklopilo na najljepši način. No zašto se stalno vraćamo natrag, na problem? Želim se radosno opraštati u oproštajnom intervjuu vatrene priče"

mm1

Otkrio je Mandžo da je njegov nastup bio upitan, ali se desilo neki niz nepredviđenih okolnosti. "Dalić je imao naviku pojedinačno razgovarati s igračima na terenu. Dva dana uoči Nigerije, kad smo izlazili na trening, prišao mi je i kazao: "Mandžo, razmišljam da ili s tobom počnem utakmicu, a da u drugom dijelu uđe Kale (N. Kalinić) ili da krene on, a onda u nastavku ti uđeš." Uzvratio sam mu ono što sam iskreno mislio, a to je: "Vi ste šef i vi odlučujete sve!" Na tome je ostalo, a onda sam taj trening odradio baš do daske, 200 na sat. Ne znam, možda mu je baš ta reakcija na treningu olakšala odluku o tome tko će igrati, možda nije. Kako god, otada je, nekako, sve krenulo do daske."

Za veliki uspjeh potrebno je da se sklopi mnogo kockica, Hrvatskoj se to desilo i zauvijek će pamtiti ljeto 2018. godine kada su kući iz Rusije donijeli srebrenu medalju sa najvećeg takmičenja na reprezentativnom nivou.

mm1

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti