16. 08. 2018 - 17:42
KOVAČ PRAVI NOVU GENERACIJU HRVATSKE: Novi mladi Hrvat u prvoj...
907
Shares
KOVAČ PRAVI NOVU GENERACIJU HRVATSKE: Novi mladi Hrvat u prvoj postavi Bayerna, inače rođeni Bosanac

VRHUNSKI STRUČNJAK

KOVAČ PRAVI NOVU GENERACIJU HRVATSKE: Novi mladi Hrvat u prvoj postavi Bayerna, inače rođeni Bosanac

Sport.ba
16. 08. 2018 - 17:42
0
Shares

Niko Kovač radi odličan posao na klupi Bayerna, a odličnim partijama pred sezonu najavio je velike stvari. Kovač čini sve kako bi od njegovog angažmana u Bayernu koristi imao i hrvatski nogomet. Bivši izbornik Hrvatske tako nastavlja promovirati mlade hrvatske igrače u prvu momčad bavaskog velikana, pa je tako nakon Josipa Stanišića, ulazak u seniorsku momčad izborio 17-godišnji stoper Ivan Mihaljević

ivan1

Bayern je jučer u prijateljskoj utakmici svladao svježeg drugoligaša HSV rezultatom 4:1. Kovač je u momčad uvrstio nekoliko mladih talenata, a među njima se našao i 17-godišnji Ivan Mihaljević, mladi stoper rođen u srpnju 2001. godine. Dakle tek je napunio 17 godina, a već ima povjerenje Nike Kovača.

bay

U redove Bayerna Mihaljević je stigao u lipnju, a prije toga je igrao u mlađim uzrastima Unterhachinga gdje je obavljao kapetansku dužnost. Igrački idol mu je Dejan Lovren, a od stranih igrača Sergio Ramos. S obzirom na to da je visok 190 cm, adut mu je igra glavom, kao i spomenutom dvojcu.

ivan2

"Nadam se samo da ću im se jednog dana približiti i zaigrati za neki od najvećih europskih klubova", pričao je prije par mjeseci Ivan u razgovoru za Večernji list. Ivan je, inače, rođen u Njemačkoj, roditelji su mu iz Bosne i Hercegovine, a njegov otac potječe iz Livna, kao i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. Mihaljević nije promaknuo ljudima iz HNS-a, primjetili su ga dok je igrao za Unterhaching protiv Greuther Fürtha i uskoro je uslijedio poziv izbornika U19 selekcije, Roberta Jarnija. Doduše, za prijateljske utakmice U18 vrste s BiH.

ivan

Igrao je Mihaljević u obje, a Jarni ga planira koristiti i u kvalifikacijama U19 reprezentacije za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Armeniji. "Poziv za reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. A da sam morao birati, moj odgovor bi uvijek bio isti. Moje srce kuca samo za Hrvatsku", objašnjava mladi stoper Bayerna.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti