15. 08. 2018 - 22:35
Novi remi na vječitom derbiju: Sarajevo i Željezničar...
907
Shares
Novi remi na vječitom derbiju: Sarajevo i Željezničar podijelili bodove na Grbavici

DOSTA GOLOVA

Novi remi na vječitom derbiju: Sarajevo i Željezničar podijelili bodove na Grbavici

Sport.ba
15. 08. 2018 - 22:35
0
Shares

Večeras se na stadionu "Grbavica" igrao sjajan derbi najljučih gradskih rivala Željezničara i Sarajeva. Poveli su gosti u 15. minuti preko Tatara.

sar1

Domaće primljeni pogodak nije pokolebao pa su se vratili samo šest minuta poslije, gol je postigao Zajmović. Bordo tim je ponovo poveo u 39. minuti. Akcija je krenula po desnoj strani, a nakon velike gužve Rahmanović je postigao pogodak pogodivši desni ugao Željinog gola. U 58. minuti Stanojević je oprobao udarac s tridesetak metara, ali je sreća bila saveznik Željezničara, s obzirom da se zatresla prečka. U nastavku akcije Ahmetović je glavom šutirao pored gola. Imao je Željezničar priliku u 63. minuti, ali je Krpić šutirao pored gola. Upravo tada je južna tribina stadiona Grbavica “eksplodirala”, a Manijaci su napravili veliku bakljadu zbog čega je glavni sudija Kaljanac morao prekinuti meč na nekoliko minuta.

sar3

Nakon što se dim razišao, Željezničar je stigao do poravnanja. Igrala se 73. minuta, Blagojević je ubacio sa desne strane, a Zajmović udarcem glavom lobovao Kovačevića. Bila je to slaba reakcija mladog golmana Sarajeva. Na kraju su se rivali morali zadovoljiti sa po jednim bodom iz derbija, a više može žaliti Sarajevo s obzirom da su u dva navrata imali vodstvo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti