12. 08. 2018 - 18:59
Modrić otkrio da li je lagao za Mamića: Prozvali su me...
907
Shares
Modrić otkrio da li je lagao za Mamića: Prozvali su me najvećim kriminalcem u državi...

ZVIJEZDA REALA NA UDARU

Modrić otkrio da li je lagao za Mamića: Prozvali su me najvećim kriminalcem u državi...

Sport.ba
12. 08. 2018 - 18:59
0
Shares

Potvrdi li se optužnica, Luki Modriću ujesen bi trebalo započeti suđenje po optužnici da je lažno svjedočio u korist Zdravka Mamića. Maminjo je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog teškog privrednog kriminala, odnosno jer je Hrvatsku i Dinamo oštetio za 128 miliona kuna. Nakon što je osuđen, Mamić je pobjegao u BiH.

Luka Modrić optužen je kako je lagao u dijelu iskaza o podjeli odštete od svog transfera iz Dinama u Tottenham, odnosno o vremenu kada je potpisao sporni aneks o podjeli 50:50 između njega i Dinama. Tijekom istrage Luka Modrić izjavio kako je podjela dogovorena nakon što je realizirao transfer u Tottenham, no na svjedočenju u sudnici Županijskog suda u Osijeku u ljeto 2017. godine u više je navrata tvrdio kako se "ne sjeća detalja" i kako je podjela ugovorena prije transfera. Ustvrdio je da je tijekom ispitivanja u Uskok-u mislio da ga pitaju kada je dogovorio podjelu novca s Mamićem, na temelju njihovih građanskih ugovora.

"Nisam vičan igrama riječi. Stvaru u životu su za mene vrlo jednostavne i imam povjerenja u ljude. Ova situacija u kojoj sam ja okrivljenik mi jako teško pada jer sam prikazan kao najveći kriminalac u zemlji, što definitivno nisam zaslužio. Je li mi Mamić pomogoao u određenom dijelu života? Jest. No, bih li ja zbog toga za njega lažno svjedočio? Ne bih i nisam. Zato optužnicu smatram pogrešnom", rekao je Modrić Uskokovim istražiteljima, prenosi Jutarnji list.

mamic

Modrić je sad već legendarne izjave tipa "ne sjećam se" pokušao objasniti činjenicom da se previše ne razumije u ugovore i administrativna pitanja.

"Morate znati da su me ispitivali o stvarima koje ja najbolje ne razumijem. Imao sam potpuno povjerenje u Dinamo i Mamića i u tom kontekstu sam potpisivao ugovore i anekse. Nikad ih nisam detaljno čitao, a najbitnije mi je bilo da imam potpisan aneks o transfernom obeštećenju. Osim što je tamo pisalo 50:50, ostali detalji me nisu zanimali. Ispitivanje u USKOK-u je dugo trajalo, a ja sam se snalazio kako sam mogao. Puno puta sam im rekao da ne znam ili nisam siguran, a oni su inzistirali da se sjetim. Bilo je kasno navečer, u nedjelju, nakon što sam došao s puta", rekao je Modrić i dodao kako je siguran da je ispitivač u zapisnik unosio odgovore koji su krivo protumačeni.

modric

Njegov iskaz na osječkom sudu DORH smatra lažnim. Uspoređujući sadržaj njegovih iskaza iz 2015. i 2016. godine s onim u sudnici u ljeto 2017. zaključeno je da je Modrić davao lažni iskaz.

"Zapisnik sa svojeg ispitivanja sam pročitao letimično i površno. Nisam detaljno obraćao pozornost i činilo mi se da je sve u redu. Najbitnije mi je bilo da što prije napustim USKOK jer mi je ta situacija bila jako stresna i neugodna. Sve što sam govorio u postupku protiv Mamića je istina. Problem je što je sve krivo protumačeno, a u zapisnik su unijeli neke rečenice koje se mogu protumačiti na više načina", uvjeravao je Modrić tužitelja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti