11. 08. 2018 - 21:52
Slaviša Jokanović: "Nećemo valjda odmah da plačemo"
907
Shares
Slaviša Jokanović:

NAKON PORAZA U PRVOM KOLU

Slaviša Jokanović: "Nećemo valjda odmah da plačemo"

Sport.ba
11. 08. 2018 - 21:52
0
Shares

Fulham je potrošio brdo novca ovog ljeta da bi bili što više konkurentni u ovosezonskoj Premierligi. Mnogo zvučnih imena ušlo je u klub, ali danas su ipak na domaćem terenu poraženi od Crystal Palacea rezultatom 0-2. Trener Fulhama Jokanović bio je razočaran, ali i upozorio da je tek početak.

''Željeli smo da započnemo takmičenje pozitivnim rezultatom, pokazali smo i neke pozitivne, ali i neke negativne stvari. Prvi put smo se testirali na ovom nivou i moramo se brzo prilagoditi. Ne mogu da krivim svoje igrače, pratili smo naš stil igre, ali u defanzivi je bilo teško zaustaviti Zahu i Bentekea koji su pokazali kvalitet. Oni bolje poznaju ovaj nivo od nas. Dobro smo se takmičili i nisu promijenili našu filozofiju. Generalno, srećan sam što smo ispoštovali plan, ali su nas kaznili brzinom, snagom i kvalitetom. Na ovom nivou se greške skupo plaćaju. Mi smo u procesu rada i učenja i siguran sam da će biti bolje u nedjeljama koje su pred nama'', zaključio je Jokanović.

jokqnovic

Pohvalio je i atmosferu na stadionu, nazvao ju je fantastičnom, a onda uputio još jednu optimističku poruku. ''Ne možemo sada da počnemo da plačemo poslije prvog dana. Premier liga se vratila na Craven Cottage poslije četiri godine. Spremni smo za nove izazove, spremni smo za borbu'', poruka je Slaviše Jokanovića. Nema sumnje da Fulham ima veliki kvalitet i u stanju je pomrsiti račune i najvećim ekipama lige, a kako će se snaći u narednim kolima ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti