10. 08. 2018 - 11:02
HOROR SCENE U EUROPA LIGI: Sudija pogođen flašom sa tribina,...
907
Shares
HOROR SCENE U EUROPA LIGI: Sudija pogođen flašom sa tribina, scene nisu za one sa slabim želucem

NEVJEROVATNO

HOROR SCENE U EUROPA LIGI: Sudija pogođen flašom sa tribina, scene nisu za one sa slabim želucem

Sport.ba
10. 08. 2018 - 11:02
0
Shares

Jučer su širom Evrope igrane utakmice kvlifikacija za Ligu Evrope, a neki susreti ostat će upamećni po nesportskim stvarima. Jedan od takvih desio se u Austriji. Utakmica trećeg kola kvalifikacija između domaćeg Sturma i AEK-a iz Larnake (0:2) će ostati upamćena po jezivoj sceni nakon koje pomoćni sudija nije mogao da završi meč. Naime, pred sam kraj meča je sa tribina poletjela flaša koja je pogodila pomoćnog arbitra pravo u glavu.

sudac

Nakon udarca je arbitar pao na travu i uhvatio se za glavu, a samo par sekundi kasnije je krenula da lije krv. Glavni djelilac prave Mohamed Al-Hakim je odlučio da obje ekipe pošalje u svlačionicu. Smatrao je da obezbjeđenje nije na odgovarajućem nivou, pa se uplašio za bezbjednost učesnika. Prekid je potrajao skoro 40 minuta, ali je meč na kraju ipak završen. Pomoćnom arbitru je odmah ukazana pomoć od strane ljekarske ekipe, ali će se stepen povrede tek saznati.

suudac

Incident pogledajte na 8:40 u prilogu.

Austrijanci su brzo reagovali, nedugo nakon meča je klub objavio da je policija odradila svoj posao i uhvatila počinioca. "Ponašanje navijača na današnjoj utakmici nikako nije prihvatljivo. Ono šteti reputaciji čitavog fudbala i nas kao kluba. Uvijek se trudimo da slavimo fudbal, a fair-play je naš prioritet. Žao nam je što smo u četvrtak razočarali ljubitelje fudbala. A osoba koja je pogodila sudiju je pronađena, te će biti sankcionisana od strane nadležnih tijela", navedeno je iz kluba.

sturm

AEK Larnaka ima rutinski posao u uzvratu s obzirom na visoku pobjedu od 0-2 u gostima, ali fudbal je takav da nikada ne treba otpisivati protivnika. Ono što je jasno, je da se nadamo da se ovakve ružne scene neće ponavljati na fudbalskim terenima.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti